Officieel: Dolberg is een Anderlecht-speler

VRIJDAG, 7 JULI 2023, 19:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht heeft zijn eerste zomeraanwinst beet: de Deen Kasper Dolberg tekende vandaag een contract voor vier seizoenen. Dat maakte de club net bekend. De 25-jarige aanvaller krijgt het rugnummer 12. Dolberg stapt morgen met zijn nieuwe ploegmaats op het vliegtuig voor de oefenstage in Oostenrijk.

"Ik ben erg blij met deze nieuwe uitdaging. Het was geen moeilijke keuze om naar zo'n grote club als Anderlecht te trekken", aldus Dolberg, negerend dat de gesprekken toch lange tijd aansleepten. "Ik ken Anderlecht al lang en ik voelde meteen aan dat ik goed bij het project en de speelstijl kan passen."

"Na de lange gesprekken met zowel Jesper als de coach, heb ik veel vertrouwen in het project van de club", gaat hij verder. "Ik wilde hoe dan ook naar een club waar ik me comfortabel voelde en waar ik het gevoel heb dat er iets te winnen valt. Daarom ben ik hier."

Fredberg: "Investeren in spelers voor lange termijn"

CEO Sports Jesper Fredberg is verheugd dat hij erin geslaagd is om zijn hoofdtarget binnen te halen. "We zijn enorm tevreden met de komst van Kasper Dolberg. Kasper heeft bij zijn vorige clubs en bij de Deense nationale ploeg al getoond wat zijn kwaliteiten zijn", aldus de Deen over zijn landgenoot.

"We willen samen met hem zijn volledig potentieel benutten, want we zijn er rotsvast van overtuigd dat hij alles heeft om hier te slagen. Kasper is ongelooflijk hongerig en ambitieus om samen met ons de volgende stap te zetten. Zijn komst maakt ook deel uit van onze strategie om in spelers te investeren voor de lange termijn."

40-voudig international

Ondanks zijn nog jonge leeftijd kan Dolberg al mooie adelbrieven voorleggen, al ging het de laatste jaren moeizamer. Dolberg brak door bij Ajax en versierde in 2019 een toptransfer naar Nice, dat meer dan 20 miljoen euro voor hem betaalde. In zijn eerste seizoen aan de Azurenkust werd hij verkozen tot Speler van het Seizoen. Nadien ging het moeizamer en ook uitleenbeurten aan Sevilla en Hoffenheim werden geen succes.

Dolberg telt veertig interlands voor Denemarken waarin hij elf keer scoorde

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.