Fredberg: "Goede spelers halen kost tijd"

VRIJDAG, 14 JULI 2023, 10:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met Kasper Dolberg en Louis Patris heeft Anderlecht tot nu toe twee versterkingen gehaald. Veel supporters hadden gehoopt dat er al meer zouden zijn, maar CEO Sports Jesper Fredberg neemt zijn tijd om te halen wie hij écht wil. "Ik zou het transferbudget gerust in één dag kunnen opdoen. Gemakkelijk, maar dat is niet de bedoeling."

Fredberg weet wat hij wil en neemt zijn tijd om dossiers af te ronden. Zoveel is duidelijk. Daarom bijvoorbeeld dat de transfer van Kasper Dolberg zo aansleepte. "Kasper was een toptarget, maar er staat een limiet op wat we kunnen betalen", zegt Fredberg in Het Nieuwsblad. De CEO Sports vertelt dat Anderlecht niet de enige club was die de Deense spits wilde inlijven. "Maar we slaagden erin hem te overtuigen omdat we een sportieve omgeving creëren waarin hij zich opnieuw kan ontplooien.”

"We willen jongens halen die hier passen, die ons meteen kunnen helpen, maar ook attractiever worden op lange termijn", zegt Fredberg, die daarom erg ver gaat bij het in kaart brengen van mogelijke versterkingen. Anderlecht zal spelers datagewijs in kaart brengen. Verder zal Fredberg met de hulp van zijn netwerk ook informatie inwinnen over hun persoonlijkheid. En last but not least: Fredberg zal hen persoonlijk bezoeken. "Dat is belangrijk om meteen een goeie connectie te creëren met aanwinsten", zegt hij.

Volgens Fredberg is het belangrijk dat transfertargets weten hoe Anderlecht hun rol ziet. "Zo zijn er geen verrassingen", aldus Fredberg. "Als je zo'n eerlijke connectie creëert, kan je meer eisen van die jongens.”

Bron: Het Nieuwsblad (Jürgen Geril)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.