Officieel: Sadiki naar Union

DONDERDAG, 27 JULI 2023, 13:40 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Het is nu ook officieel bevestigd door beide clubs: Noah Sadiki trekt de deur toe bij Anderlecht om te verhuizen naar de buren van Union. Sadiki speelde al sinds zijn zesde bij Anderlecht en debuteerde in het seizoen 2021-2022 onder Kompany in het eerste elftal.

Union zou volgens geruchten 1,4 miljoen euro betalen voor Sadiki, minus bonussen en een percentage voor Anderlecht als de speler wordt doorverkocht.

Op de website meldt Anderlecht dit over het vertrek van de jeugdspeler: Noah kreeg op zijn posities met concurrentie af te rekenen van zowel ervaren spelers als andere jeugdproducten. De club kon hem niet de speelminuten garanderen die hij wilde bij het eerste team, en dus hebben we samen naar een oplossing gezocht. We wensen Noah alvast veel succes.

Sadiki zelf reageerde op social media ook op zijn transfer en vermeldde toch eventjes de situatie onder het nieuwe bestuur en de nieuwe coach: Ik wil graag ook Vincent Kompany in het bijzonder bedanken. Hij heeft me gelanceerd in de eerste ploeg. Hij gaf mezelf en mijn familie vertrouwen en hoop, vreugde en trots. Onder Felice Mazzu ging ik op de ingeslagen weg verder. Ook hem wil ik bedanken.Helaas kreeg ik onder Brian Riemer en de nieuwe directie niet die kans. Ik respecteer hun beslissingen. 

Bron: RSCA Website



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.