Vertonghen: "Wie hier niet wilde zijn, mocht vertrekken"

VRIJDAG, 28 JULI 2023, 12:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Toewijding, dat is het codewoord bij het Anderlecht van Jesper Fredberg en Brian Riemer. Dat blijkt nogmaals uit een uitspraak van Jan Vertonghen vandaag in Het Laatste Nieuws. "Riemer wil een groep die Anderlecht voorop zet. Hij zei letterlijk 'Wie hier niet wil zijn, mag vertrekken'. Iedereen die hier nu nog is, wil hier zijn."

Volgens Vertonghen is Anderlecht klaar voor het nieuwe seizoen. "De meeste jongens hebben een voorbereiding van zeven weken achter de rug, dat is stevig", aldus de Rode Duivel.

Vertonghen is ook overtuigd van de aanwinsten. Dolberg en Patris noemt hij gerenommeerde spelers. Dupé kende hij niet, maar hij zag hoe die tegen Ajax de dingen goed deed.

"Er is een nieuw elan", ervaart Vertonghen. "De sfeer is goed en ik merk dat de supporters erachter staan. Ik heb het gevoel dat we er goed voor staan."

Anderlecht benoemde Vertonghen vandaag ook officieel tot nieuwe aanvoerder. De Rode Duivel is meer dan ooit het gezicht van de club. "Ik geef oprecht om deze club", zegt hij. "De mensen hebben mij hier vertrouwen gegeven. Ik wil hen alles teruggeven. Dus als het slecht gaat, trek ik me dat heel erg aan. Ik geef alles voor deze club. Een overwinning hier maakt me even blij als in de Premier League."

 



Bron: Het Laatste Nieuws (Kjell Doms)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.