Riemer: "Schuld niet alleen bij middenveld"

VRIJDAG, 4 AUGUSTUS 2023, 22:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Tijdens een persconferentie blikte Jesper Fredberg vanmiddag vooruit naar de partij van zondag tegen Antwerp. Uiteraard kreeg hij ook vragen over de non-prestatie van vorig weekend tegen Union. "Het vraagt geen groot analistenwerk om te zien dat onze eerste helft niet goed was, maar in de pers stenen naar elkaar gooien, brengt ons nergens."

"We zijn nog steeds een jong team, zoals ik al vaak gezegd heb. Onze eerste helft was niet goed. Dat zagen we allemaal. Dat vraagt geen groot analistenwerk. Onze prestatie was niet goed, om verschillende redenen. Maar we zijn een team met youngsters die niet veel speelden en nieuwe spelers die erin komen - en hopelijk komen er nog veel nieuwe spelers bij - en dat betekent dat dit team zal groeien doorheen het seizoen. Zolang we niet volledig zijn, zullen er hobbelige periodes zijn waar we door moeten. Dat vraagt tijd en we weten dat als het niet marcheert, je in Anderlecht meer kritiek krijgt."

"De laatste twee weken geven een goed beeld van waar we nu staan. We speelden een goede wedstrijd tegen Ajax. Toen toonden we waartoe we in staat zijn. Daarna volgde Union waar we een slechte eerste helft speelden en een aanvaardbare tweede helft. We hebben meer standvastigheid nodig. We moeten nog veel meer samen trainen en samen spelen. Dat is een proces waarvan we weten dat het tijd vraagt."

"Te positief? Intern analyseren we elk detail"

Na de wedstrijd tegen Union zeiden velen dat Riemer te positief was in zijn wedstrijdanalyse. "Te positief? Ik weet niet wat dat betekent. Ik geloof in dit team en ben ervan overtuigd dat we een goede ploeg hebben. Maar ik weet dat het tijd vraagt. Als er iets niet goed is, zullen we dat benoemen en eraan werken. Uiteraard analyseren we de wedstrijd, elk detail. Intern zijn we hard naar elkaar toe. Dan zeg ik meer dan tijdens een persconferentie van vijf minuutjes na een wedstrijd. In het openbaar en in de pers stenen naar elkaar gooien, dat brengt ons nergens."

"We geloven ook in elkaar en dat is iets erg belangrijks. Als je samen iets wil bereiken, kan je niet rond de pot draaien, maar ook niet elke week van gedachte veranderen. We kijken naar de prestaties en naar de inzet. We weten dat het tegen Union niet goed genoeg was in de eerste helft, maar een week eerder zag ik een topwedstrijd tegen Ajax. Voor mij is dit een normale evolutie voor dit team."

"Middenveld had meer hulp kunnen krijgen"

Vooral het middenveld kreeg na de partij tegen Union veel kritiek te slikken. Zal Riemer hier veranderingen aanbrengen? "Laat me even benadrukken dat als er in een team iets niet werk, dat niet altijd enkel en alleen de schuld is van het middenveld. Zij hadden meer hulp kunnen krijgen van de mensen rond hen. Het waren meerdere factoren die maakten dat we niet goed speelden. We hebben daar deze week hard aan gewerkt en hopelijk zien we zondag daar resultaat van."

Zal Riemer zondag Theo Leoni in de basis droppen? "De voorbije duels viel hij in en deed hij het erg goed. Hij is één van de jongens die op de deur kloppen. Of hij in de basis of op de bank start, dat zien we zondag."

"Groeien doorheen het seizoen"

"Nogmaals, we zijn een jong team dat heel wat veranderingen ondergaat. We zullen groeien tijdens het seizoen. Onze eerste zes wedstrijden zijn een erg moeilijk programma. Maar ik geloof dat we zondag goed kunnen presteren en een resultaat neerzetten."

"Het vraagt tijd om het team te bouwen tot hoe wij het willen hebben. Het is niet zo eenvoudig dat je gewoon wat spelers komt en boem, de dag erna werkt alles. Wij weten dat. Het ongeduld van de fans hebben wij ook. Ook wij willen dat het zo snel mogelijk lukt. Maar er druk opzetten zorgt niet dat het sneller gaat. Wij focussen ons op wat nodig is. We creëren een winnaarscultuur en een omgeving waar de spelers hard kunnen werken en kunnen groeien. Het is belangrijk om bij ons plan te blijven en de focus te behouden."

"We hadden de pech Yari Verschaeren vorig seizoen voor lange tijd te zien uitvallen. Daar moet ik nu niet over klagen, maar hij was een erg belangrijke speler voor ons op het middenveld. Als je een sleutelspeler als hij verliest, moet je oplossingen vinden. Als het zo eenvoudig was, kon iedereen het. Maar dat is één van de moeilijke dingen in het voetbal."

"Top zes blijft het doel"

"Van in het begin hebben we duidelijk gezegd dat ons doel de top zes is aan het einde van het seizoen. Dat is niet veranderd. Dan kijken we wat de situatie is. Ik ben ervan overtuigd dat de wedstrijden tegen Union en Antwerp niet beslissend zijn voor een plaats bij de eerst zes. We zullen met andere ploegen moeten strijden voor die plaats."

"Vorig seizoen begon Anderlecht goed, maar ging het daarna mis. Een goede start is leuk, maar het is belangrijk om goed te blijven presteren, om de juiste dingen te blijven doen. En je weet dat er ups en downs zijn."

 

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.