Lonwijk: "Het best op de acht of de tien"

MAANDAG, 7 AUGUSTUS 2023, 09:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Justin Lonwijk maakte tegen Antwerp zijn debuut voor Anderlecht. De Nederlander leek al snel op weg naar een doelpunt. Hij omspeelde doelman Jean Butez, maar het vervolg was minder. "Ik ben blij dat ik bij Anderlecht ben", vertelde hij na afloop. "Ik heb hier niet lang over getwijfeld."

Tegenover Het Nieuwsblad vertelde Lonwijk na de wedstrijd dat het voor hem geen verrassing was te mogen invallen. "Ik was nog niet klaar om te starten vandaag, maar dat komt wel", aldus de Nederlander. 

Volgens Lonwijk komt hij het best tot zijn recht op de acht- en de tien-positie. "Dan kan ik mijn aanvallende kwaliteiten tonen." Lonwijk vindt van zichzelf dat hij technisch het niet onaardig doet en hij komt ook graag in het strafschopgebied van de tegenstander om voor gevaar te zorgen."

Anderlecht huurt Lonwijk voor een seizoen van Dinamo Kiev met optie tot aankoop. "Vorig jaar was lastig", verwijst hij naar de oorlogssituatie in Oekraïne. "Ik ben blij dat ik hier ben en opnieuw enkel op voetbal kan focussen."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.