Leoni: "Het was lang wachten"

MAANDAG, 7 AUGUSTUS 2023, 10:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na oktober vorig jaar (ook tegen Antwerp) mocht Theo Leoni gisteren voor de tweede keer starten bij het A-elftal van Anderlecht. Samen met Jan Vertonghen was hij de uitblinker en zijn naam rolde van de tribunes. Eindelijk lijkt de 23-jarige middenvelder beloond te worden voor zijn geduld. "Ik heb zware momenten gekend."

Tijdens de voorbereiding al was duidelijk dat Leoni zich aan het manifesteren was. Tegen Union mocht hij invallen, tegen Antwerp kreeg hij een basisplaats. Hij bedankte met veel verbale aanwezigheid, lef en voetballend vermogen. Leoni dirigeerde het middenveld. Coach Brian Riemer kan de komende weken niet meer om hem heen.

Voor Leoni een beloning voor jarenlang hard werken en geduld. De intussen 23-jarige Carolo zag hoe veel jongere spelers hem 'voorbij staken' of andere oorden opzochten. Hoewel ook zijn entourage hem soms aanporde om zijn carrière elders te lanceren, bleef hij werken voor en dromen van de grote doorbraak bij Anderlecht.

"Waarom die kans niet eerder gekomen is? Ik ben niet de coach en kan daar niet op antwoorden", vertelde hij na de wedstrijd tegen Antwerp. "Ik heb inderdaad lang moeten wachten en kende zware momenten. Op de duur wordt het moeilijk om steeds maar in de schaduw te blijven werken."

Zijn geduld wordt enorm gewaardeerd voor het Anderlecht-publiek. Die hebben er een chouchou bij en ze scandeerden tijdens de wedstrijd meermaals zijn naam. "Ze weten dat ik geduld heb getoond en Anderlecht trouw gebleven ben. Ik voel mij honderd procent paars en wit."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.