Rits kan voor drie jaar tekenen

MAANDAG, 7 AUGUSTUS 2023, 13:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht heeft voor Mats Rits een contract voor drie jaar klaarliggen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Rits is eind dit seizoen einde contract bij Club Brugge. Na vijf jaar wordt hij er niet meer aanzien als basisspeler en Club wacht af om zijn contract eventueel te verlengen.

Hoewel Club Brugge Rits graag wil houden, werd aan het begin van het seizoen hem meegedeeld dat Club pas na de transferperiode zich wil buigen over een eventuele contractverlenging. Club wil eerst zien wat de mercato brengt. De nieuwe coach Ronny Delia gaf in een gesprek met Rits te kennen dat het de inwoner van Sint-Katelijne-Waver niet langer als een basispion ziet. Als 12e of 13e man zal Rits wellicht wel de nodige minuten maken.

Maar toch: de situatie is onzeker. Zal hij veel spelen? En wat met zijn aflopend contract? Dan kan Anderlecht hem veel mooiere perspectieven bieden. Bij Anderlecht zal Rits moeten dueleren met Amadou Diawara voor een basisplaats als defensieve middenvelder. Een strijd die de 30-jarige Rits gerust kan winnen, zeker indien Diawara nog andere oorden zou opzoeken. Bovendien biedt Anderlecht hem een contract voor drie seizoenen. Dus zowel sportief als contractueel biedt paars-wit veel meer zekerheid. Om nog te zwijgen over de veel kortere woon-werk-verplaatsingen die de jonge vader zou moeten afleggen elke dag.

Volgens Het Laatste Nieuws is het kamp Rits ietwat ongoocheld over bovenvermelde situatie bij Club Brugge. Bij Anderlecht zou Rits daarentegen een leidende figuur kunnen worden. Als Rits en Anderlecht elkaar zouden vinden, moet paars-wit ook met Club Brugge tot een overeenkomst komen. Vraag is in welke zij willen meewerken aan het versterken van hun historische concurrent.

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.