Transferbonus Doku geen 5, maar wel 8 à 9 miljoen euro

MAANDAG, 21 AUGUSTUS 2023, 20:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Wat een meevaller voor Anderlecht op de transfermarkt! Manchester City zou geen 60, maar 65 miljoen euro neertellen voor Jérémy Doku. Bovendien zou het doorverkooppercentage waarop paars-wit recht heeft geen 15, maar 20 procent bedragen. En dan is er nog de solidariteitsbijdrage.

Manchester City en Rennes hebben een akkoord bereikt over de transferprijs, meldt transferjournalist Sacha Tavolieri. Doku vliegt morgen naar Manchester en zal woensdag zijn medische testen afleggen. Daarna tekent hij voor vijf jaar bij de ex-club van Vincent Kompany.

City betaalt 60 tot 65 miljoen voor Doku, inclusief bonussen. Anderlecht verkocht Doku destijds voor 23 à 26 miljoen euro aan Rennes en kwam toen een doorverkooppercentage van 20 procent overeen. Dat betekent, aldus Het Laatste Nieuws, dat paars-wit nu 7,8 miljoen euro mag verwachten. Het Nieuwsblad voegt eraan toe dat Anderlecht ook nog recht heeft op 1,5 miljoen euro aan solidariteitsbijdragen.
 



Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.