Officieel: Thomas Delaney op huurbasis naar Anderlecht

DINSDAG, 22 AUGUSTUS 2023, 19:50 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS De tiende inkomende transfer van Anderlecht is een feit. De ervaren Deense middenvelder Thomas Delaney (31) komt over op huurbasis van FC Sevilla. Delaney speelde al 71 maal voor Denemarken en was al actief op twee WK's.

Delaney brak door bij FC Kopenhagen en in zijn periode bij de Deense topclub had hij zowel Ariel Jacobs als Brian Riemer als trainer. Daarna trok Delaney naar Duitsland waar hij na een jaar Bremen naar Borussia Dortmund verhuisde. Na drie seizoenen ging het richting Sevilla, al werd hij vorig jaar verhuurd aan Hoffenheim. Delaney speelde mee met Denemarken op het EK 2020 en op de WKs 2018  en 2022.

Hoewel dit niet officieel werd gecommuniceerd, zegt transferspecialist Sacha Tavolieri dat er met Delaney over een contract van twee jaar werd onderhandeld in het geval dat Anderlecht de aankoopoptie licht op het einde van dit seizoen.

CEO Fredberg: "Hij bezit leiderschapskwaliteiten, heeft ervaring op een zeer hoog internationaal niveau en hij kan ons helpen om de juiste formule te vinden op het middenveld."

Thomas Delaney: “Ik ben vereerd om deze club te mogen vertegenwoordigen. Ik ken Anderlecht al lang en ik had zowel Ariel Jacobs als Brian Riemer nog als coach bij FC Kopenhagen."

Bron: RSCA Website



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.