Flips: "Ik wil een onvoorspelbare voetballer zijn"

ZATERDAG, 26 AUGUSTUS 2023, 22:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht rekent tegen Charleroi onder meer op Alexis Flips om de drie punten binnen te halen. De Fransman charmeerde vorige week bij zijn eerste basisplaats. In een gesprek met Het Nieuwsblad toont hij zich ambitieus. "Mijn doel dit seizoen? Acht doelpunten en acht assists. Dat is zeker haalbaar. En daarna ga ik door."

Flips toonde tegen Westerlo dat hij een speler is die snel denkt, vooruit voetbalt en met onverwachte dingen kan uitpakken. "Ik wil een onvoorspelbare voetballer zijn, iemand van wie je alles kunt verwachten", vertelt de Fransman. Dat het Anderlecht-publiek genoot van zijn verticaal voetbal, stemt hem gelukkig.

Aan zelfvertrouwen overigens geen gebrek, zo blijkt uit het gesprek. "Ik hou van risicovol voetbal. Als een actie eens mislukt, probeer ik het zeker nog eens. Ik wil niks forceren, maar wel beslissend zijn. Ik wil absoluut mijn stempel drukken."

De flank of centraal? Wat is Flips zijn beste positie volgens hemzelf? "Liefst centrale spelverdeler", aldus de Fransman, die vertelt dat hij niet voldoende snelheid heeft om op de flank echt uit te pakken. "Maar als ik zoals tegen Westerlo op de flank vele vrijheid krijg om acties te maken, lukt het ook."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.