Doku wordt door bonussen duurste Belgische transfer ooit

VRIJDAG, 1 SEPTEMBER 2023, 08:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS 35 miljoen euro. Dat is het bedrag dat Anderlecht finaal opstrijkt voor Jérémy Doku. De basistransferprijs lag op 23 miljoen euro. Allerlei bonussen en de opleidingsvergoeding hebben dat bedrag doen stijgen tot 35 miljoen euro. Niemand vertrok voor meer geld uit de Belgische competitie.

Reken even mee:

  • 23 miljoen euro: basisbedrag dat Rennes betaalde om Doku over te nemen.
  • 2 miljoen euro: bonussen die Anderlecht opstreek door Doku's prestaties bij Rennes.
  • 8 miljoen euro: percentage op de meerwaarde die Anderlecht opstreek na Doku's transfer naar Manchester City. Anderlecht had recht op 20 procent van de meerwaarde als die meerwaarde 40 miljoen euro of meer bedroeg. Wat het geval is, want Manchester City betaalt 65 miljoen euro voor Doku.
  • 2 miljoen euro: opleidingsvergoeding

Deze extra bedragen zijn pluimen die die voorzitter Wouter Vandenhaute op zijn hoed mag steken. Hij reisde destijds persoonlijk naar Rennes om de deal te onderhandelen. Ook toenmalig sportief directeur Peter Verbeke en legal officer Thibault Dochy hebben hieraan hun verdienste.

Met een totaalbedrag van 35 miljoen euro wordt Doku de duurste uitgaande transfer in België ook. Club Brugge bedong vorig jaar een transfersom van 32 miljoen euro + 3 miljoen euro bonussen voor Charles De Ketelaere, maar aan die voorwaarden voor die bonussen werd nooit voldaan.

Bron: Het Laatste Nieuws (KDZ)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.