"Twee eerste keuze-doelmannen lukt zelden"

VRIJDAG, 15 SEPTEMBER 2023, 09:39 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na een goede seizoensstart voor Anderlecht zal Maxime Dupé concurrentie krijgen van Kasper Schmeichel. De rivaliteit tussen de doelmannen van RSCA zal intens zijn. De druk ligt op de schouders van de Franse keeper. 

"Het is verschrikkelijk voor Dupé, die zijn werk sinds het begin van het seizoen heel goed heeft gedaan en die na zes competitiewedstrijden zonder reden dreigt te degraderen naar de bank," legt Jacky Munaron uit, die gelooft dat de Deense keeper de eerste keus keeper van Brian Riemer zal worden. "Het zou waarschijnlijk minder pijnlijk en oneerlijk zijn geweest als ze vanaf het begin van de voorbereiding in competitie waren geweest".

"Schmeichel moet absoluut spelen om naar het EK te gaan. Dupé moet volhouden en niet opgeven. Over een jaar kan hij zijn N1-status heroveren", zegt Filip De Wilde, die ook gelooft dat de Deense international de nummer 1 in doel zal zijn tegen Kortrijk. "Het is altijd heel gevaarlijk in deze situatie", zegt Silvio Proto. "Twee eerste keuze-doelmannen werkt zelden. De voormalige doelman van RSCA ziet Schmeichel niet naar Lotto Park komen om op de bank te zitten. 

De competitie in goede banen leiden

"Als de resultaten volgen, praat niemand meer over het keepersprobleem", vervolgt Munaron. "En als een van hen geblesseerd raakt, zal iedereen blij zijn dat hij twee echte No1's heeft. Aan de andere kant, als de resultaten minder goed zijn of als één van hen fouten begint te maken, kan het een vicieuze cirkel worden. Het is vooral de mentaliteit van de betrokkenen die het verschil moet maken."

"Of het nu Fredberg, Riemer of de keeperstrainer is, de boodschap moet vanaf het begin duidelijk en eerlijk zijn", waarschuwt De Wilde.

"Dupé en Schmeichel zullen als volwassenen met deze situatie moeten omgaan. De jonge keeperstrainer Justin Merz (30), die deze zomer bij Anderlecht aankwam, zal hen niet kunnen helpen. Ik trek zijn coachvaardigheden niet in twijfel, maar hij heeft niet de ervaring om iedereen op één lijn te krijgen en om te gaan met de frustraties van beide partijen," besluit Silvio Proto.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.