Hazard: "Ik denk niet aan de nationale ploeg"

ZATERDAG, 16 SEPTEMBER 2023, 08:34 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Thorgan Hazard zat gisterennamiddag naast Brian Riemer om de aanwezige pers toe te spreken. Het was meteen de officiële voorstelling van de speler. Hij gaf er meer uitleg over zijn keuze voor RSC Anderlecht en de Rode Duivels waren daar niet meteen een reden van.

"De Rode Duivels en het EK hebben geen rol gespeeld in mijn beslissing. Als ik goed presteer en het team goed functioneert, komt dat misschien vanzelf. Maar het is aan de bondscoach om te beslissen", is Hazard eerlijk. 

Slechts één aanbieding in België
Met zijn toekomst in Duitsland hoogst onzeker, kwam het aanbod van Anderlecht op het juiste moment. Thorgan Hazard voelde zich gewenst door RSC Anderlecht en de supporters en aarzelde niet lang om het aanbod van Jesper Fredberg te accepteren. 

"Ik had verschillende aanbiedingen in het buitenland, maar ik wilde niet te ver gaan. Vanuit familieoogpunt was het misschien zelfs beter om in Dortmund te blijven, omdat de kinderen daar naar school gingen. Maar nu is de familie ook blij dat we terug zijn in België en dat ze naar bijna alle wedstrijden kunnen komen."

Een lager salaris
Geld is niet Thorgan Hazard's prioriteit, en toen hij Duitsland verliet om bij Neerpede te komen, wist hij dat hij zijn financiële eisen moest verlagen. 

"Het was onmogelijk om hetzelfde te krijgen als bij Dortmund. Uiteindelijk is iedereen blij. Bij Dortmund werd me duidelijk gemaakt dat ik dit seizoen niet meer zou spelen. Zo gaat dat in het voetbal."

Gouden Schoen
"Anderlecht verwacht veel van mij, maar ik verwacht ook veel van mezelf. Ik hoop fysiek op mijn best te zijn en elk weekend te laten zien wat ik waard ben. Nog een Gouden Schoen? Dat zou een doel op lange termijn kunnen zijn."

De Hazard's in Brussel
Killian bij RWDM, Thorgan bij RSCA en Eden bij Union? ... Thorgan gelooft er niet zo in, maar de broers lachen graag met elkaar. Thorgan hoopt dat zijn grote broer hem komt opzoeken in het Lotto Park.

"Hij is nog nooit in Monchengladbach, Dortmund of Eindhoven geweest. Eden is Eden, maar Brussel is nu heel dichtbij. En misschien heeft hij binnenkort meer tijd om te komen."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.