Anderlecht wederom beste opleidingsclub van België

VRIJDAG, 27 OKTOBER 2023, 09:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Het International Centre for Sports Studies (CIES) heeft een lijst gepubliceerd met de clubs die de meeste spelers hebben opgeleid die momenteel actief zijn in de 48 grootste competities ter wereld. Met vijftig spelers het best van alle Belgische clubs.

Om in aanmerking te komen, moet de speler op 1 oktober deel uitmaken van de A-kern van een club die  uitkomt in één van de 48 grote kampioenschappen ter wereld. Als jeugdspeler wordt beschouwd een speler die tussen zijn 15e en 21e minstens drie jaar voor de club speelde.

Met vijftig spelers gevormd in Neerpede is Anderlecht koploper in België. Zeven van die vijftig spelen momenteel nog voor paars-wit. Na Anderlecht volgen Standard (44) en Genk (32). Voor de rest staan er geen Belgische clubs in de lijst. Ook de voorbije jaren topte Anderlecht deze lijst wat betreft Belgische clubs.

Koploper mondiaal is Ajax met 86. Daarna volgen Benfica (85), Sporting Lissabon (83), het Uruguayaanse Defensor (82) en Boca Juniors (81).

Bron: CIES



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.