Riemer: "Delaney is fysiek helemaal fit"

VRIJDAG, 27 OKTOBER 2023, 17:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES De sleutelbeenbreuk van Thomas Delaney is volledig hersteld. Dat vertelde coach Brian Riemer vanmiddag op zijn persconferentie. "Fysiek is hij helemaal klaar voor de volgende wedstrijd", aldus Riemer. Of Delaney morgen ook al speelt, is nog niet zeker. Riemer wil zeker zijn dat hij zich ook mentaal klaar voelt en zich niet zal inhouden.

"Delaney is opnieuw fit. Deze week onderging ging hij op controle. Daar werd bevestigd dat zijn bot perfect geheeld is. Nu moet hij weer overal aan gewoon worden, maar de voorbije drie dagen hij traint volledig mee met het team. Hij is dus beschikbaar, maar het is aan mij en Thomas om uit te zoeken in welke rol we hem morgen kunnen gebruiken: als starter of als invaller. Maar hij is volledig fit en klaar om ervoor te gaan."

"Of hij zich niet zal inhouden na zo'n blessure? "Hij is een volwassen man. Ik ben ervan overtuigd dat hij zal aangeven hoe hij zich voelt. Ik zal na de training het er nog met hem over hebben. Mocht hij zich toch nog niet klaar voelen voor morgen, dan zal hij wel klaar zijn voor de volgende wedstrijd. Het is inderdaad meer een mentale kwestie nu dan een fysieke."

"Het is verbazingwekkend hoe snel Thomas hersteld is van die breuk. Zoals ik vorige week al zei, hebben we nieuwe technologie gebruikt om het herstelproces te versnellen. 24 uur per dag, zeven dagen per week had hij een speciale machine op zijn bot die het hertelproces versnelde met 25 procent." 

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.