Stroeykens: "Kansen grijpen als ik speel"

MAANDAG, 6 NOVEMBER 2023, 08:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Voor de derde keer in vier matchen vond Mario Stroeykens de weg naar doel. Het 19-jarige jeugdproduct is een puzzelstukje dat perfect past in het offensieve plaatje van Anderlecht. "Het doet deugd om bij te dragen aan de overwinning en elke week een stap vooruit te zetten."

In Het Nieuwsblad vertelt Stroeykens dat Anderlecht wist dat er op de flanken veel ruimte zou liggen en dat Thorgan Hazard daar bij twee doelpunten goed gebruikt van maakte. Dat paars-wit net als vorige week dat match na een voorsprong volwassen uitspeelde, stemt Stroeykens erg tevreden. "We zijn ook heel efficiënt geworden", zegt hij. "De laatste twee doelpunten waren mooi uitgespeelde acties waarbij we alles in één tijd deden."

Stroeykens begon zelf voor de vijfde match op rij in de basis. Maar wat als Theo Leoni fit geweest was? Zou hij dan ook gestart zijn? "De trainer maakt keuzes en het is aan mij om de kansen te grijpen wanneer ik mag spelen", aldus de aanvallende middenvelder. "Momenteel lukt dat goed en ben ik efficiënt."

Stroeykens kreeg ook de vraag of ze bij Anderlecht al aan de landstitel denken. "Daar praten we in de kleedkamer niet over", luidt zijn antwoord. "We zien week per week. We willen gewoon zo veel mogelijk punten pakken."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.