Verbeke: "Aantrekkingskracht van academie laten groeien"

VRIJDAG, 10 NOVEMBER 2023, 18:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Op de officiële clubwebsite reageren ook het nieuwe hoofd van de jeugdopleiding Mikkel Hemmersam en nieuwkomers Henk Mariman en Peter Verbeke (foto) op de vernieuwingen binnen het bestuur van de jeugdopleiding. "We zullen verder bouwen op wat goed is en aan de slag zal gaan met wat beter kan", aldus Hemmersam.

"Er start nu een nieuw hoofdstuk voor onze Academy", zegt Hemmersam, de nieuwe directeur van de academie. "We willen verder bouwen op wat goed is en aan de slag zal gaan met wat beter kan. De komende maanden willen we samen de toekomst van onze jeugdopleiding verder uitbouwen en Anderlecht meer dan ooit positioneren als de beste omgeving voor talent op en naast het veld."

"Hemmersam legt uit dat Henk Mariman heel wat ervaring en inzichten inzake jeugdopleiding meebrengt. Peter Verbeke zal een scoutingsstrategie ontwikkelen die Belgische en internationale talenten snel moet ontdekken. "Henk en Peter overtuigden mij in onze gesprekken ook met hun ambitie om te innoveren om zo de prominente positie van onze jeugdopleiding te vrijwaren", aldus Hemmersam.

Mariman: "Samenwerking spreekt me enorm aan"

"Het is een hele eer om mee de toekomst van de Academy van Anderlecht te mogen vormgeven. Met zijn centrale ligging, talent uit alle windstreken van het land en bijzondere historiek op het vlak van talentontwikkeling is dit een unieke club", reageert Mariman op zijn overstap naar Anderlecht.

"Ook de manier waarop een aantal experten in hun domein worden samengebracht binnen dit project, spreekt me enorm aan. Ik zal me als Academy Head of Football concentreren op de algemene voetbalvisie, het installeren van de nodige processen en de ontwikkeling en doorstroming van zowel spelers als stafleden.”

Verbeke: "Me wijden aan mijn passie: scouting"

De terugkeer van Peter Verbeke, nog geen jaar nadat hij de club verliet, is de meest opvallende zet in het hele verhaal. "Toen Jesper en Mikkel contact opnamen om het over de nieuwe Academy structuur te hebben, was mijn interesse gewekt", vertelt de Oost-Vlaming, die zijn nieuwe functie helemaal ziet zitten. "Ik ben verheugd om me opnieuw volledig te kunnen wijden aan mijn passie voor scouting, rekrutering en talentontwikkeling."

"Door ook innovatie centraal te stellen, willen we de opleiding nog meer verbinden met de leefwereld van de jongere generaties, waardoor de aantrekkingskracht van onze academie nog verder kan groeien.”

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.