"Een speler als Amuzu vervang je niet één op één"

ZATERDAG, 11 NOVEMBER 2023, 10:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES Anderlecht moet het de komende twee wedstrijden zonder Francis Amuzu doen. De flankaanvaller sukkelt met een pubalgie. Coach Brian Riemer is ervan overtuigd dat de medische staf het probleem nu helemaal kan oplossen. "Over 3,5 weken moet hij weer helemaal fit zijn", aldus de coach.

Amuzu is al een tijdje op de sukkel. Blijkbaar werd pas deze week de echte oorzaak gevonden. "We kunnen nu werken naar de kern van het probleem", vertelde Riemer gisteren op zijn persconferentie. "We hebben een plan waarbij hij over 3,5 weken weer terug zou moeten zijn. Dat betekent dat hij na de interlands hem nog zullen missen tegen RWDM, maar daarna hopen we een volledig fitte Amuzu terug te hebben."

Hoe zal Riemer de afwezigheid van Amuzu opvangen? "Francis is een unieke speler. Je vindt zelden een speler met zijn snelheid en explosiviteit en die tegelijk sterk aan de bal is. Als hij volledig fit is, zal hij dit seizoen laten zien waartoe hij allemaal in staat is. In het verleden kreeg hij wel eens kritiek omdat hij niet zo vaak scoorde of assists gaf. Dit seizoen zijn de cijfer wel goed."

"Een speler als Francis kunnen we niet één op één vervangen. Jongens als Angulo en Raman hebben snelheid. Hen zouden we kunnen gebruiken. We hebben ook Degreef, een erg slimme speler die goed is aan de bal. We hebben Flips, die wacht op zijn doorbraak hier. Voor mij is het kwestie van te kijken naar het team, de tegenstander en wat we in een bewuste wedstrijd nodig hebben."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.