Enkele middenvelders mogen club in januari verlaten

ZONDAG, 12 NOVEMBER 2023, 12:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Tijdens de persconferentie van Brian Riemer vrijdag merkte een journalist op dat als Yari Verschaeren terug is, Anderlecht negen spelers heeft voor drie posities op het middenveld. Is dat niet wat te veel van het goede? Riemer volgde die stelling en kondigde aan dat in januari enkele jongens andere oorden mogen opzoeken.

"Aan het einde van de transferperiode in de zomer wisten we dat we één of twee spelers te veel hadden. We hebben toen enkele spelers de kans geboden om andere oorden op te zoeken. Dat is niet gelukt. Om verschillende redenen", legde Riemer uit.

"Ik ben het er mee eens dat we momenteel een overschot aan middenvelders hebben. Het enige wat ik kan zeggen is dat er een geweldige sfeer in het team is. Iedereen steunt elkaar. Ik zie geen ongelukkige gezichten. Iedereen maakt deel uit van ons project. Voor mij is het het belangrijkste om die spirit te behouden."

In januari zouden er wel enkele jongens kunnen vertrekken, geeft Riemer aan. "We moeten uitzoeken wat voor hen het beste is. Voor sommigen is dat een uitleenbeurt. Anderen kunnen verkocht worden", aldus Riemer. Wellicht doelt hij op Arnstad (uitleenbeurt om veel speelminuten te maken), Ashimeru en Diawara (definitieve transfer). Verder is er ook de vraag wat met Lonwijk zal gebeuren.

"Heb belangrijkste is dat we veel goede spelers hebben. Dat betekent dat we de luxe hebben om keuzes te maken en dat we niet in de positie zitten dat we tot bepaalde keuzes gedwongen worden. Dat is altijd positief voor een club."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.