"Thorgan kan lopen, maar niet op bal trappen"

VRIJDAG, 15 DECEMBER 2023, 22:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES De blessure van Thorgan Hazard was vanmiddag het eerste onderwerp dat aan bod kwam op de persbabbel van Brian Riemer. "Fysiek is Thorgan perfect in orde", aldus Riemer. "Hij kan lopen, maar niet op een bal trappen. Dat is te pijnlijk. Ook pijnstillers helpen niet."

"Ik zou dingen kunnen verbergen, maar ben heel eerlijk tegenover jullie", aldus Riemer op zijn persbabbel. "Het is erg frustrerend. We hebben wel 200 scans genomen bij Thorgan. De mensen die hem onderzoeken, zijn specialisten van overal. Er is geen gevaar, er is niets slechts. Hij heeft een stevige klap gekregen op zijn knie. Er zijn zaken die pijn triggeren. Dat is niet gevaarlijk, maar hij kan momenteel niet op een bal trappen."

"Het gaat intussen beter. In alle eerlijkheid kan ik zeggen dat hij zondag niet zal spelen, maar we hebben een sterk geloof dat hij volgende week een hele week kan meetrainen met het team en dat hij tegen Genk kan spelen (zaterdag 23 december, red.). Daar geloven we echt in."

"We hebben het al geprobeerd met pijnstillers. We hebben alles geprobeerd wat toegestaan is, maar het blijft te pijnlijk voor hem."

"In eerste instantie hebben we alle onderzoeken gedaan om zeker te zijn dat we niets slechts zouden doen door hem pijnstillers te geven. Alle specialisten die gekeken hebben, zeiden dat er geen gevaar was. Dan hebben we de pijnstillers geprobeerd, maar het was niet voldoende."

"Thorgan zelf is het meest gefrustreerd van allemaal. Hij kan lopen, dus fysiek is hij perfect in orde. Dus als hij weer fit is, moeten we niet ongerust zijn dat hij maar 60 of 70 minuten kan spelen. Dat is positief. Hij kan alle loopoefeningen doen zonder problemen. Het is alleen wanneer hij op een bal trapt."

"Maar nu ziet het er echt beter uit. We hopen echt dat hij volgende week volledig kan meetrainen. Met al mijn hoop en Kerstgeloof denk ik dat hij erbij is tegen Genk", besloot Riemer.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.