Riemer geeft uitleg over geblesseerde spelers

ZATERDAG, 23 DECEMBER 2023, 10:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES Brian Riemer ging gisteren op zijn persconferentie dieper in op de blessures van Francis Amuzu, Thorgan Hazard en Jan Vertonghen. Lees hier wat hij exact over hen zei.

Over Amuzu: "Probleem dook weer op na Standard"

"Francis heeft een probleem aan zijn schaambeen. Vraag me niet naar details, maar we hebben geprobeerd om het op de conservatieve manier op te lossen. Dat is normaal om het zo aan te pakken. Alles gebeurde in samenwerking tussen specialisten uit België en Engeland. Helaas leidde dat niet tot het gehoopte resultaat."

"Na zijn invalbeurt tegen Standard, waar we hoopten dat alles weer normaal was, dook het probleem weer op. De situatie nu is dat Francis een operatie nodig heeft en langere tijd out zal zijn. Hoe lang exact kan ik niet zeggen."

Over Hazard: "Echt een crazy situatie"

"Thorgan, dat is echt een crazy situatie. Hij is helemaal klaar, maar ongelukkigerwijs heeft hij nu griep. Om die reden zal hij er morgen niet bij zijn. Hij is nu thuis, want we willen niet het risico nemen een ziek persoon in de kleedkamer te hebben. En hij voelt zich ook gewoon niet goed."

"Ik hoop en geloof dat hij de 27e kan spelen tegen Cercle. Het goede nieuws is dat zijn knie echt terug goed is."

Over Vertonghen: "Jan het hele seizoen nodig"

"Na de wedstrijd tegen Antwerp doken bij enkele spelers kleine probleempjes op, maar dat is normaal. Jan trainde gisteren (eergisteren, red.) met de groep het het veld. We zullen zien voor morgen (vandaag, red.). We moeten het slim aanpakken, want we hebben hem het hele seizoen nodig. Het is niet zo erg, maar we moeten morgen zien of het doenbaar is." 

"Vandaag (gisteren, red.) trainde hij ook met de groep, maar de training was eerder tactisch. Niet echt fysiek, zodat we hem niet echt konden testen. Zeno is geschorst, dus daarom zouden we Jan heel graag op het veld hebben. We weten dat het een belangrijke wedstrijd is, maar Jan zijn gezondheid is onze voornaamste prioriteit. We zien morgen (vandaag, red.) dus hoe het gaat."

"Het gebeurde in de 89e minuut. Het was één van zijn laatste acties in die wedstrijd."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.