Riemer: "We willen één of twee centrale verdedigers halen"

MAANDAG, 25 DECEMBER 2023, 20:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Anderlecht zal zich in januari op de transfermarkt begeven met als doel één of twee centrale verdedigers te halen. Dat vertelde Brian Riemer afgelopen vrijdag op zijn persbabbel. In het ideale scenario komen een jong talent en een speler met ervaring. De coach beseft wel dat het een moeilijke opdracht wordt om targets te overtuigen.

"We willen een extra centrale verdediger aantrekken, misschien zelfs twee. De hele club is hier momenteel hard voor aan het werken. We wisten toen het seizoen begon dat we ergens een gokje deden door enkel Jan en Zeno te hebben centraal achterin", aldus Riemer.

"Centrale verdedigers wissel je niet vaak"

Met Vertonghen en Debast staat het hart van de Anderlecht-defensie als een huis. Een nieuwe speler heeft niet meteen veel uitzicht op speelminuten en dat beselft Riemer ook. "Je moet je eens proberen in te beelden: je belt een centrale verdediger en vraagt hem naar Anderlecht te komen. Waarop die zegt: 'Ja Brian, maar je speelt elke wedstrijd met Jan en Zeno'. Het is niet zo dat je vaak van centrale verdediger verandert en je wisselt hen ook niet vaak tijdens de wedstrijd."

"Het is geen gemakkelijke taak om een centrale verdediger die goed genoeg is voor Anderlecht te overtuigen om te komen als je altijd met Jan en Zeno speelt. Maar we zijn er mee bezig. We kijken naar een speler met ervaring die kan inkomen en meteen presteert, maar we zoeken ook naar jong talent. De nieuwe Zeno zeg maar, die op lange termijn een meerwaarde kan zijn voor Anderlecht."

"Iemand die meteen inzetbaar is"

Maar je weet hoe het gaat tijdens de transferperiode. We kunnen één van de twee hebben of allebei. Maar zoals we in de zomer al zeiden: we kopen geen spelers gewoon om te kopen. We gaan niet zomaar een kopen omdat we momenteel geen derde centrale verdediger hebben. Het moet echt de juiste zijn. Of het er één of twee zijn, of het de ervaren of het jonge talent is: we zullen zien wat er lukt.

"Dat jonge talent is niet iemand die er pas over drie jaar staat. We willen echt iemand die meteen kan inkomen en er staat naast Jan en Zeno. Zoals op alle posities in het team. Zodat als één van de spelers geblesseerd is, we met een gerust hart met de twee anderen kunnen spelen."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.