Zitting afgelopen, "Spoedig beslissing nemen"

DINSDAG, 23 JANUARI 2024, 14:54 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De raadsmannen RSC Anderlecht en Genk tekenden vandaag om 13u present bij de Disciplinaire Raad van de Belgische voetbalbond. Ook scheidsrechter Nathan Verboomen als VAR Jan Boterberg waren aanwezig. 

Walter Damen, raadsman van RSC Anderlecht, startte meteen met de mededeling dat volgens hem de disciplinaire raad van de Belgische voetbalbond, niet bevoegd is om in deze een uitspraak te doen, toch ging de zitting gewoon door. 

Verboomen deed ook zijn verhaal met het besluit: "Als de VAR zegt dat het zo is, dan is het zo. Dat is een feitelijk geval". Scheidsrechter Boterberg, de VAR tijdens de bewuste wedstrijd, geeft toe dat hij alleen maar naar Genk-speler Sor heeft gekeken. 

Genk blijft erbij dat er een vergissing is gebeurd in toepassing van de spelregels en daardoor is de enige juiste beslissing dat de wedstrijd moet herspeeld worden. Damen besluit zijn pleidooi dat de VAR een menselijke beoordelingsfout heeft gemaakt. "Ik vraag aan Genk: geef mij het reglementsnummer waarin staat dat ‘vergeten te kijken' een verkeerde toepassing van het reglement is", aldus Damen.

De voorzitter van de Disciplinaire Raad laat weten de zaken grondig te bekijken en spoedig een beslissing te nemen. Wanneer die beslissing dan mag verwacht worden kon de voorzitter niet zeggen.

Wordt vervolgd.......

Bron: sportwereld.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.