"Hazard, Vertonghen en Dolberg hebben ritme nodig"

WOENSDAG, 24 JANUARI 2024, 21:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES Anderlecht speelde zondag in Leuven een belabberde wedstrijd. Onder meer sterkhouders Jan Vertonghen, Thorgan Hazard en Kasper Dolberg haalden na hun blessure nog niet hun gebruikelijke niveau. Niet onlogisch, vindt coach Brian Riemer. "Ze moeten het ritme terugvinden en dat kan alleen door matchen te spelen."

"Iedereen kon zondag in Leuven goed zien dat drie spelers nog ritme misten. Ik wist dat toen ik mijn ploeg samenstelde. Zowel Dolberg, Hazard als Vertonghen trainden en speelden een tijdje niet. Enkel Dolberg speelde 45 minuten in de horrormatch tegen Al Ahli. Ik wist dat ze matchritme nodig hadden", aldus Riemer vanmiddag op zijn persconferentie.

"Ik zeg altijd: als spelers na zo'n lange afwezigheid terugkeren en dat geen invloed heeft op hun spel, dan is er geen reden meer om te trainen. Dit is dus volledig normaal. Er is maar één manier om dat ritme terug te vinden en dat is wedstrijden spelen. Zo komen ze weer in hun ritme en daarom zal Thorgan morgen starten."

"Vergeet niet dat Thorgan geblesseerd geraakte tijdens de wedstrijd op Cercle (5 november, red.). De wedstrijd erna speelde hij met een inspuiting. Daarna was hij geblesseerd en tijdens de stage was hij ziek. Hij heeft een onstabiele periode achter de rug."

"Jan had de wedstrijd nodig om helemaal terug in het ritme te geraken. Hij ondervond geen reactie, dus dat is goed."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.