Debast: "Bekertje op veld is toch geen drama"

VRIJDAG, 26 JANUARI 2024, 09:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de wedstrijd van Anderlecht tegen Union kwamen Zeno Debast, Theo Leoni en coach Brian Riemer terug op de bierbekers die het veld opvlogen en de match stil legden. Spelers en coach deelden de frustratie, maar op Debast na vindt iedereen dat zo'n gedrag niet kan.

"Ik begrijp de frustratie, we wonnen nu al acht matchen niet van hen. We wilden niets liever dan hen vandaag verslaan", vertelde coach Riemer. "Maar ze moeten hun emoties uitschakelen, want het was misschien beter om de match gewoon voort te zetten. We zijn allemaal gefrustreed. Het positieve is dat we zondag een nieuwe kans krijgen."

Leoni was samen met aanvoerder Vertonghen de persoon die de heethoofden ging toespreken tijdens de onderbreking."Ik vertelde hen dat wij net hetzelfde willen als hen. Zij zijn gefrustreerd, wij ook. Net als hen zal ik slecht slapen vannacht. Om 4 uur zal ik nog klaarwakker in bed liggen en de film van de wedstrijd afspelen", aldus de middenvelder. "Zij leven voor Anderlecht, maar wij ook. Dat moeten zij begrijpen. Elke dag geven we op training alles wat we hebben, met amper een dag vakantie. De trainer is dag en nacht met zijn job bezig en kijkt alle wedstrijden. We geven ons maximaal."

De meest opvallende reactie kwam van Debast: "De reacties was misschien wat hard, maar ik vind dat dit moet kunnen zolang er geen gewonden vallen. Dit is een voetbalwedstrijd. Als er eens een bekertje op het veld komt, moet daar geen drama van gemaakt worden, vind ik persoonlijk."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.