Zege op Standard glipt weg in extra tijd

DINSDAG, 16 APRIL 2024, 23:38 - TCV

DAMES De damesploeg van Anderlecht heeft 2-2 gelijkgespeeld in de topper in Standard, maar daar kan vooral Standard tevreden mee zijn. Anderlecht leidde immers met 0-2 en moest in de extra tijd nog de gelijkmaker slikken na een aarzeling van doelvrouw Majasaari die twee dure punten kost in de titelstrijd. Ook OHL won immers waardoor Standard nu een punt meer heeft dan Anderlecht en OHL.

Standard had de bovenhand in de wedstrijd totdat Sarah Wijnants vanop afstand geweldig uithaalde en Anderlecht op voorsprong bracht na 40 minuten. Na rust kreeg Delabre een grote kans op de 0-2, maar oog in oog met de Luikse doelvrouw miste ze. Op het uur deed Wijnants het beter. Aan de tweede paal verzilverde ze een voorzet die er was gekomen na eenvoudig balverlies bij Standard.

Maar Standard gaf zich nog niet gewonnen en slaagde erin om in de 70ste minuut de belangrijke tegentreffer te maken. In de extra tijd kwam de Anderlechtse doelvrouw Majasaari uit op een lange bal. Maar in plaats van de bal hard weg te trappen, begon de doelvrouw te aarzelen waardoor ze uiteindelijk de bal tegen Gelders van Standard trapte en de bal zo voor een open doel kwam te liggen. Gelders nam het geschenk met beide handen aan en zo eindigde de partij alsnog op een gelijkspel.

Met de twee duidelijk afgescheiden groepen in de play-offs wordt het erg spannend. Puntenverlies tegen een club uit het tweede groepje in de resterende wedstrijden kan nefast zijn voor de titelkansen.

Bron: Sporza