Bennane tekent voor Anderlecht

DINSDAG, 30 APRIL 2024, 07:37 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Ilyes Bennane verlaat de jeugd van Genk en trekt naar paars-wit. Het 13-jarige supertalent en jongste Belgische international ooit, heeft een contract getekend bij Anderlecht. Een maand geleden werd bekend dat de dribbelaar RC Genk zou verlaten, terwijl Club Brugge afzijdig bleef. Ilyes Bennane heeft ook de aandacht van België en Marokko weten te trekken.

De jonge aanvallende middenvelder uit Verviers was eerder actief voor de jeugdteams van Eupen en Standard, maar speelde sinds zijn 9e voor RC Genk.

De samenwerking met RC Genk kwam echter ten einde. Een maand geleden werd aangekondigd dat Bennane de jeugdopleiding van Genk zou verlaten, waarna er veel interesse was van clubs zoals het Franse Lille, Ajax en Leverkusen. Anderlecht en Club Brugge waren ook geïnteresseerd, maar uiteindelijk koos Bennane voor paars-wit. De reden voor het vertrek bij Genk is niet helemaal duidelijk.

Bij Anderlecht zal Bennane volgend seizoen aansluiten bij de U15, één categorie hoger dan zijn eigen leeftijd. Bij Anderlecht wordt aangegeven dat er geen buitensporige eisen zijn gesteld door de familie Bennane.

Bron: HBVL



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.