Futures, met Diawara, verliezen oefenduel in Luik (video)

WOENSDAG, 1 MEI 2024, 21:20 - Garrincha

1B De RSCA Futures speelden vanmiddag een oefenduel tegen reeksgenoot FC Luik. In een aangename wedstrijd verloor Anderlecht met 5-3. Hoewel Luik ruim een helft met een man meer speelde, konden ze pas in de slotfase de zege naar zich toe trekken.

Coach Marink Reedijk stuurde op enkele namen na zijn type-elftal het veld op. In doel kreeg Michiel Haentjens zijn kans. Hij kwam nog niet in actie in 1B. Op het middenveld speelde Amadou Diawara, op een zijspoor bij het A-elftal.

In een wedstrijd die goed op en neer ging, kregen beide ploegen hun kansen. Kort voor de rust, bij een 2-2-stand, kreeg Anas Tajaouart rood voor een drieste tackle. Anderlecht met tien. Toch slaagde de thuisploeg pas in de laatste tien minuten erin om te overwinning thuis te houden.

Score: 5-3
Doelpunten: 12' Ndior (1-0), 16' Ure (1-1), 31' Lucker (2-1), 42' Monticelli (2-2), 45' Nyssen (3-2), 61' Ure 3-3, pen.), 81' Lambot (4-3), 86' Panepinto (5-3)

Anderlecht begon met: Haentjens, Masscho, Baouf, Lapage, Moutjha-Sebtaoui, Diawara, N. Engwanda, Tajaouart, Degreef, Monticelli, Ure

Bron: © Eigen redactie