Anderlecht plaatst zich!

WOENSDAG, 22 AUGUSTUS 2001, 00:01 - Newssystem

Paars wit heeft de poort naar de Champions League geopend. Het liep nochtans niet zo vlot als gedacht. Anderlecht kwam na een 10tal minuten al op een achterstand, toen een vrije trap afweek in de muur en in de linker beneden hoek verdween.

De landskampioen probeerde Halmstad wel achteruit te drukken, maar speelde met momenten slordig. De Zweden schuwden ook de harde duels niet en door de zwak fluitende scheidsrechter dreigde de match volledig te ontsporen. Er werden verschillende foute beslissingen genomen en de gele kaarten vlogen de spelers rond de oren.
In de tweede helft kwamen Mornar en Said in de ploeg voor Seol en Hendrikx. Meteen draaide de ploeg beter. De combinaties kwamen er vlot uit en er werd snel over de grond gespeeld (zei ook Anthuenis). De Zweedse kampioen werd volledig uitgespeeld, maar toch kwam Anderlecht niet tot scoren. Mornar, De Bilde en Aruna kwamen nochtans enkele keren dichtbij.
Maar de tweede helft was nog niet halfweg of De Bilde mocht doorgaan na een mooie pass van Said. Hij tikte de 1-1 in de rechterhoek, maar de goal werd onterrecht afgekeurd voor buitenspel! Het Constant Vanden Stock Stadion ontplofte!
Even later kwamen de Brusselaars zelfs goed weg toen een schaarse tegenaanval resulteerde in een bal op de lat. Aan de overkant trof Mornar de paal.
10 Minuten voor tijd werd het dan toch 1-1 toen de jarige De Boeck een overwaaiende voorzet kon binnenschuiven. Feest in het Astridpark.
In de toegevoegde tijd kreeg Anderlecht zelfs nog een penalty. Het publiek wou De Boeck achter de bal, maar een ego?stische Mornar zette de strafschop om en hij miste! "Een luxeprobleem", zei Anthuenis.
Morgen volgt de loting van de eerste ronde van de Champions League!