Nieuws met tag "Wedstrijden"


 26-04-2024 

Dreyer en Schmeichel onzeker

Dreyer en Schmeichel onzeker

Anderlecht won woensdag wel met 3-0 van Cercle, maar zowel Anders Dreyer als Kasper Schmeichel moesten het veld verlaten vanwege een blessure. Colin Coosemans maakte zo zijn debuut voor Anderlecht. Amuzu moest noodgedwongen opdraven voor Dreyer. Lees verder »


Twee verplaatsingen; minimaal 4/6 nodig

Twee verplaatsingen; minimaal 4/6 nodig

Anderlecht staat halfweg de play-offs op één, een scenario waar we wellicht voor aanvang voor hadden getekend. De vele blessures, het matige spelniveau en de sterke come-back van Club Brugge baren echter zorgen voor de laatste vijf wedstrijden. Paars-wit zal zich weinig misstappen kunnen veroorloven. We tekenen het minimale scenario even uit en leggen uit waarom winst op Cercle een must is. Lees verder »



 25-04-2024 

Union herpakt zich in play-offs

Union herpakt zich in play-offs

In de Champions play-offs heeft Union zijn eerste punten beet. Het won ruim in Antwerp met 0-3. Hierdoor zit Union weer helemaal in het spoor van Anderlecht en Club Brugge. Union volgt nu op drie punten van Paars-wit, maar met een gelijke stand eindigt het voor Anderlecht. Na de wedstrijd in Cercle moet Anderlecht naar het Dudenpark wat mogelijk een van de sleutelwedstrijden zal worden in de play-offs voor beide clubs. Lees verder »


Vriendschappelijke wedstrijd voor Futures

Vriendschappelijke wedstrijd voor Futures

De U23 van Anderlecht hebben hun seizoen in de Challenger Pro League afgerond, maar onder leiding van coach Marink Reedijk reizen ze vandaag naar Nederland voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen de beloften van Vitesse Arnhem. Amadou Diawara, die uit de A-ploeg verdwenen is, zal naar verwachting met de RSCA Futures mogen opdraven. Lees verder »



 24-04-2024 

Efficiënt Anderlecht boekt eenvoudige zege

Efficiënt Anderlecht boekt eenvoudige zege

Een efficiënt Anderlecht heeft Cercle Brugge met 3-0 geklopt. Anderlecht speelde niet denderend, maar sloeg toe wanneer mogelijk tegen een (ver)zwak(t) Cercle. Leoni bracht de thuisploeg op voorsprong en meteen daarna verdubbelde Dreyer de score na een fout van Cercle. In een saaie tweede helft maakte Leoni er nog 3-0 van na een flater van Warleson. Toch was er ook een demper op de feestvreugde. Zowel Dreyer als Schmeichel moesten vroegtijdig naar de kant en het valt te hopen dat hun blessures niet te ernstig zijn. Lees verder »


Doelpuntenmaker Dreyer valt uit met blessure

Doelpuntenmaker Dreyer valt uit met blessure

Slechts veertig minuten duurde de wedstrijd van Anders Dreyer tegen Cercle Brugge. Een blessure dwong hem toen naar de kant. Wellicht gaat het om een kwaal aan de hamstrings, opgelopen toen hij een sprintje trok. Kort ervoor had hij nog de 2-0 gescoord. Lees verder »


Opstelling: Delaney aan de aftrap, Stroeykens op links

Opstelling: Delaney aan de aftrap, Stroeykens op links

Geen verrassingen in het basiselftal van Riemer. Mario Stroeykens vervangt Francis Amuzu die nog geen drie matchen per week kan spelen. Hierdoor komt Thomas Delaney aan de aftrap en vormt hij samen met Rits en Leoni het middenveld. Achteraan neemt Debast zijn plaats weer in na zijn schorsing. Lees verder »


Selectie: N'Diaye is terug aanwezig

Selectie: N'Diaye is terug aanwezig

Enkele uren voor de aftrap tegen Cercle Brugge is er een selectie vrijgegeven met een opvallende naam, die van Moussa N'Diaye. De Senegalees wordt geacht voldoende te zijn hersteld om deel uit te maken van de selectie. Debast keert terug na zijn schorsing. Na twee zwakke prestaties op verplaatsing, moet Anderlecht het maximum van de punten in het Lotto Park behouden en zou het ook zondag moeten gaan winnen in Cercle, zeker omdat Club Brugge en Genk nu elkaar tweemaal na elkaar treffen. Lees verder »


Met Rits, Leoni en Delaney centraal?

Met Rits, Leoni en Delaney centraal?

Brian Riemer heeft een lastige keuze te maken voorafgaand aan de wedstrijd tegen Cercle Brugge vanavond om 20.30 uur. Zeno Debast is terug na zijn schorsing, maar Yari Verschaeren is nog steeds afwezig. Amuzu zal waarschijnlijk gespaard worden. De positie van Hazard opvullen wordt dus een lastig verhaal. Lees verder »


RSCA Women spelen Clasico op Neerpede

RSCA Women spelen Clasico op Neerpede

Op zaterdag 27 april zullen de RSCA Women het opnemen tegen Standard op Neerpede. De aftrap is om 13u30 en de toegang is gratis voor abonnees van RSC Anderlecht. Tickets zijn te koop voor 5 euro (of 3 euro voor jongeren onder de 16 jaar). De RSCA Women staan samen met OHL aan de leiding van het klassement, met Standard op slechts 2 punten achterstand. Lees verder »



 23-04-2024 

Riemer: "Voor jongeren eerste keer dat ze dit meemaken"

Riemer:

Nu money time nadert, halen verschillende Anderlecht-spelers niet hun beste niveau. Onder meer enkele jonge gasten halen niet meer het hoge niveau van eerder dit seizoen of ze maken dure foutjes. Coach Brian Riemer wijst erop dat spelen voor de landstitel voor hen deel is van het leerproces. Lees verder »



 22-04-2024 

Futsal bekerfinale: Charleroi - RSCA Futsal (VIDEO)

Futsal bekerfinale: Charleroi - RSCA Futsal (VIDEO)

Het RSCA Futsal-team heeft afgelopen zaterdag in Gent laten zien dat ze nog steeds de beste zijn in België. Met Steven Dillien als topscorer, wist Anderlecht zijn zevende Belgische beker te winnen door Charleroi met maar liefst 1-8 te verslaan. Het team heeft opnieuw bewezen dat ze een klasse apart zijn en hun dominantie in het Belgische futsal blijft groeien. Lees verder »


Parket analyseert verklaringen van Riemer

Parket analyseert verklaringen van Riemer

Na de verhitte persconferentie na de wedstrijd tegen Racing Genk, gaat het parket van de voetbalbond de uitspraken van de Anderlecht-coach evalueren. Riemer uitte zijn ongeloof over een toegekende strafschop aan Genk en bekritiseerde scheidsrechter Lardot. Hij noemde het een "ramp voor de competitie" en benadrukte dat het nooit een strafschop was. Het is afwachten of Riemer verantwoording moet afleggen voor zijn uitspraken, gezien eerdere straffen voor Hein Vanhaezebrouck en Alexander Blessin wegens kritiek op de arbitrage. Lees verder »


Overzicht van uitgeleende spelers

Overzicht van uitgeleende spelers

De uitgeleende spelers van RSC Anderlecht hebben afgelopen weekend wisselende resultaten behaald in hun respectievelijke competities. Marco Kana bleef op de bank tijdens de wedstrijd van Kortrijk tegen RWDM, waar zijn team met 2-4 verloor en nu onderaan staat in de ranglijst. Ishaq Abdulrazak kwam als invaller het veld op tijdens de wedstrijd van BK Häcken tegen Hammarby, waar zijn team met 2-1 won en nu op de zesde plaats staat. Lees verder »



 21-04-2024 

Anderlecht blijft leider

Anderlecht blijft leider

Ook na vier speeldagen in de play-offs blijft Anderlecht leider. Paars-wit verloor gisteren dan wel, maar eerste achtervolger Union verloor voor de vierde maal op rij, dit keer tegen Club Brugge (1-2). Club wordt nu tweede met twee punten minder dan Anderlecht. Union volgt op drie stuks en Genk telt vier punten minder. Lees verder »


Futures verliezen laatste competitiewedstrijd

Futures verliezen laatste competitiewedstrijd

De RSCA Futures hebben het seizoen afgesloten met een nederlaag. De jonge Anderlecht-garde verloor zaterdag met 1-2 van Club NXT. De Futures eindigen de competitie op plaats twaalf, als derde van de vier belofte-ploegen. Jong Genk en Club NXT behaalden drie punten meer. Lees verder »


Schmeichel: 'Ik ben niet bezorgd'

Schmeichel: 'Ik ben niet bezorgd'

Kasper Schmeichel, doelman van Anderlecht, is kritisch over de prestaties van het team tegen Genk: "Er zijn te veel slechte beslissingen genomen, vergelijkbaar met de wedstrijd tegen Brugge." Ondanks dat de keeper tevreden zou zijn geweest met een gelijkspel, blijft hij gefocust op Anderlecht en maakt zich niet druk om andere teams. Schmeichel merkte ook op dat uitwedstrijden een probleem vormen voor Anderlecht en dat dit gecorrigeerd moet worden. Lees verder »


Riemer razend op Lardot om dubieuze strafschop

Riemer razend op Lardot om dubieuze strafschop

Anderlecht leed zaterdagavond een 2-1 nederlaag tegen KRC Genk, dat daarbij wat hulp nodig had van scheidsrechter Lardot. Genk kreeg een strafschop nadat Fadera van dichtbij op de arm van Sardella trapte, die zijn armen nochtans dicht bij zijn lichaam hield. Lardot wees onmiddellijk naar de stip en Andi Zeqiri benutte de strafschop. Coach Brian Riemer was furieus. Lees verder »



 20-04-2024 

Goedkope penalty nekt zwak Anderlecht

Goedkope penalty nekt zwak Anderlecht

Anderlecht heeft na een zwakke wedstrijd met 2-1 verloren in Genk. De nederlaag is niet onverdiend, maar de manier waarop smaakt wel zuur. Genk kreeg laat in de wedstrijd bij een 1-1 stand een goedkope penalty nadat Sardella van dichtbij de bal tegen de arm kreeg getrapt. Anderlecht startte zwak en kwam al na een kwartier op achterstand. Paars-wit kon pas na rust dreigen via Amuzu die de paal raakte. Genk nam echter weer de bovenhand totdat Dreyer knap gelijkmaakte. Maar de licht gegeven penalty zou Anderlecht deze maal wel nekken. Door de nederlaag mengt Genk zich weer in de titelstrijd en moet Anderlecht vol aan de bak in de dubbele confrontatie tegen Cercle. Lees verder »


Opstelling: Logische vervangers in het team

Opstelling: Logische vervangers in het team

Brian Riemer kiest voor Gattoni en Amuzu als de logische vervangers voor de geschorste Debast en de langdurig geblesseerde Hazard. Rits, Leoni en Stroeykens vormen opnieuw het middenveld. Anderlecht staat voor het eerst sinds augustus 2018 aan de leiding en kan mits een zege een gouden zaak doen. In de competitie eindigde de wedstrijd op 1-1 met de gelijkmaker in de laatste minuut van Genk dat bijna de hele wedstrijd met een man minder speelde. Lees verder »


U14 kampioen na monsterscore tegen Antwerp

U14 kampioen na monsterscore tegen Antwerp

De U14 van Anderlecht hebben opnieuw hun dominantie laten zien door het behalen van hun 2e titel in twee jaar. Ze versloegen Antwerp met maar liefst 11-0 in de play-offs, waarbij ze hun superioriteit aantoonden met 19 overwinningen in 20 wedstrijden en slechts één gelijkspel. Het team, onder leiding van coach Haegeman, heeft een totaal van 125 doelpunten gescoord en slechts 27 tegendoelpunten geïncasseerd. Lees verder »


Futures verliezen laatste match van Brugge

Futures verliezen laatste match van Brugge

De RSCA Futures hebben hun laatste wedstrijd niet kunnen winnen en springen dus niet over Brugge en Genk in het klassement. Het werd 1-2 in Brussel. Club opende de score op penalty, maar Anderlecht maakte snel gelijk na een mooie combinatie. Een fout van doelman Vanhoutte leidde de 1-2 in. Na de rust werd er niet meer gescoord. Lees verder »


Selectie: Met Lapage en zelfs met Diawara

Selectie: Met Lapage en zelfs met Diawara

Anderlecht is niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen Union gekomen. Thorgan Hazard speelt door zijn blessure mogelijk niet meer in 2024 en Zeno Debast is dan weer geschorst na zijn twee gele kaarten. Hierdoor komt Lapage bij de selectie voor de wedstrijd in Genk en is er zelfs een plaats voorzien voor Diawara. Verschaeren is nog niet hersteld. Vanavond kan Anderlecht een uitstekende zaak doen aangezien Union en Club Brugge morgen tegen elkaar voetballen. Maar indien het verliest, kon Union opnieuw leider worden of kan Brugge naderen tot twee punten. Lees verder »


Genk mist vier spelers tegen Anderlecht

Genk mist vier spelers tegen Anderlecht

KRC Genk ontvangt zaterdag Anderlecht in de Champions' Play-Offs. Na een succesvolle start moet coach Vrancken echter wel puzzelen aan zijn opstelling, aangezien Joris Kayembe geschorst is voor de wedstrijd en vervangen zal worden door Eduard Sobol of Alieu Fadera. Ook aanvoerder Bryan Heynen is afwezig vanwege een blessure. Lees verder »


RSCA Women pakt voorlopig de leiding

RSCA Women pakt voorlopig de leiding

RSCA Women heeft op vrijdagavond gewonnen van Gent. Het werd 0-3 met twee goals van Delabre en een penalty van Wijnants. Paars-wit springt voorlopig over Standard naar de eerste plaats maar de Rouches spelen later dit weekend nog. Lees verder »



 19-04-2024 

Finale van de Belgische beker voor RSCA Futsal

Finale van de Belgische beker voor RSCA Futsal

Sporting Anderlecht heeft de kans om zijn eerste trofee van 2024 te behalen. Op zaterdag 20 april om 18 uur moet RSCA Futsal daarvoor FT Charleroi verslaan in de finale van de Belgische beker. De wedstrijd zal plaatsvinden in het Tolhuis in Gent. Lees verder »