RSCA U15 - Luxemburg U16 : 4-2

DINSDAG, 15 APRIL 2014, 18:53 - Michaël

De paars-witte U15 hebben dinsdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen de Luxemburgse nationale U16. Na de rust wist Anderlecht een 1-2 achterstand om te buigen in mooie winstcijfers: 4-2.

Stéphane Stassin stelde voor als na de rust twee verschillende ploegen op met hierin een mix van titularissen en reserven. Hij had ook twee provinciale doelmannen opgeroepen maar ook Mayanga, een U14-speler.

De ploeg van de eerste helft bracht weinig voetbal: veel slechte passes, geen organisatie, weinig combinaties, ... . De bezoekers hadden voldoende aan twee kansen om de 0-2 op het scorebord te zetten. Op het einde van de eerste helft kon De Looze dan toch de aansluitingstreffen in de netten werken.

In de tweede helft kregen we een heel andere ploeg te zien en daarbij ook een heel ander spel. Er werd druk gezet op de tegenstander, het ritme lag hoog en de Luxemburgers kwamen niet over de middenlijn. Het was Balikwiha die na een mooi opgezette aanval van Bourard de 2-2 kon scoren.

Anderlecht bleef doordrukken en dat resulteerde in nog twee doelpunten door Mayanga. Eerst met het hoofd op aangeven van Balikwiha, nadien speelde hij de doelman mooi uit en had de bal maar in het doel te leggen.

Een mooie oefenwedstrijd voor onze U15, zeker na de rust en vooral met het oog op het paastornooi in Oostende waar ze in een groep zitten met Standard, Lierse, Tottenham, Feyenoord en Bate Borisov.

Opstellingen
Eerste helft: Dewit , Rolfes, El Kababri, Foulon, Sambi Lokongo, Dewaele, Corryn, Van Keilegom, De Looze, Ndayishimiye, Sljuka.

Tweede helft:Bogaert , Bornauw, El Kababri, Delcroix, Krabbendam, Mosquato, Saelemaekers, Antonucci, Bourard, Balikwiha et Mayanga

Doelpunten:: 0-1 : x, 0-2 : x, 1-2 : Delooze, 2-2 : Balikwiha , 3-2 : Mayanga, 4-2 : Mayanga