"Supporters droegen man naar catacomben stadion"

DONDERDAG, 25 APRIL 2024, 20:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Er zijn meer details bekend om de supporter die tijdens de wedstrijd tegen Cercle Brugge is overleden. Het gaat om een 49-jarige man uit Linter, bij Leuven, die in vak W18 zat. Hij is getrouwd en vader van twee kinderen. Door attent ingrijpen van fans rond hem leek het alsof hij gered kon worden, maar helaas kwam later het droevige nieuws dat hij toch overleden is.

In Het Nieuwsblad doet Dimitri, een supporter die wat verderop zat, het verhaal. Hij vertelt hoe de man plots ineengedoken zat. "De man naast hem gaf hem een duwtje, maar hij reageerde niet. Zijn gezicht zag ook grauw", aldus Dimitri. Meteen schoten enkele supporters in actie en droegen ze de man naar de catacomben van het stadion.

De MUG en ambulance kwamen ter plaatse en probeerden het slachtoffer te reanimeren. "Intussen ging de match verder en scoorde Anderlecht. Het hele stadion juichte, behalve ons vak", aldus Dimitri. "Het voelde vreemd. Wij hoopten alleen maar dat die man het zou halen."

Even was die hoop er ook. Dimitri vertelt hoe een steward na de rust kwam vertellen dat het slachtoffer er leek door te komen. "Hij stak zijn duimpje op en bedankte ons allemaal voor de snelle reactie. Dat voelde als een opluchting."

Defibrillator en brandweerladder

La Dernière Heure weet dat de hulpdiensten alles uit de kast gehaald hebben om de man te redden. Volgens de krant begon alles toen de wedstrijd tien minuten bezig was. Meer dan een uur hebben de hulpdiensten geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, met behulp van een defibrillator. Aan de pauze werd aan de fans in het bewuste vak gevraagd om in het vak te blijven, zodat men in de gangen ongestoord kon verder werken.

Aan het begin van de tweede helft werd het slachtoffer uit het stadion geëvacueerd. Hiervoor deden de hulpdiensten een beroep op een ladder van de brandweer. Bij hartfalen is het immers wenselijk dat het slachtoffer horizontaal ligt.

Het mocht allemaal niet baten. Tien minuten na aankomst in het Erasmusziekenhuis overleed de man.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.