Anderlecht verliest in slotminuut van Gent

DONDERDAG, 30 APRIL 2015, 22:29 - Michaël

Gent is de grote winnaar geworden in het duel tegen paars-wit. In de blessuretijd maakte Neto voor de thuisploeg de 2-1 waardoor Anderlecht zonder punten terug naar Brussel moet.

Besnik Hasi begon met Fabrice N'Sakala in de ploeg tegen Gent. In de eerste helft gaven beide teams weinig of geen ruimte weg. Het was in feite wachten tot de slotfase tot dé grootste kans van de eerste 45 minuten.

Andy Najar had vlak voor rust de 0-1 aan de voet maar de Hondurees trof de paal. Verdedigend krijgen beide teams 10 op 10, aanvallend vallen er nog veel punten te verdienen.

De eerste helft begon met een snel doelpunt van de thuisploeg via Depoitre: 1-0. Een kleine tien minuten later was het aan Youri Tielemans om nog eens uit te halen met een pareltje: 1-1, alles te herbeginnen.

Hasi bracht met Conté extra voetballend vermogen op het veld en dat voelde Gent. Anderlecht bevond zich namelijk meer op de helft van de thuisploeg dan op de eigen helft.

Anderlecht kreeg nog tal van kansen voor de 1-2, helaas was het Silvio Proto die zich moest omdraaien, dit in de 91e minuut: 2-1. Het was de pas ingevallen Neto die Anderlecht de das om deed.

Paars-wit komt door dit verlies op zes punten van leider Club Brugge te staan. Gent staat tweede met twee punten minder dan Brugge.