Weiler is streng: "We hebben nog veel werk"

DONDERDAG, 30 JUNI 2016, 07:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht won zijn eerste oefenpot met mooie 0-4-cijfers, maar coach René Weiler was niet helemaal tevreden. "Op het vlak van fysiek en techniek is er nog ruimte voor verbetering", vertelt Weiler, die Dennis Praet ook graag wil houden.

"De eerste helft was niet goed", begint Weiler. "Er was te weinig beweging, de bal ging te traag rond, de pressing was niet hoog genoeg en we creëerden niet veel kansen. We hebben nog veel werk, maar gelukkig hebben we ook nog veel tijd. Fysiek staan we nog maar in het begin van de voorbereiding. Na de rust ging het beter."

Dat Anderlecht heel wat jonge spelers heeft, is voor Weiler geen excuus. "Leeftijd interesseert me niet. Die jongens moeten stappen leren zetten. Maar ik zie veel jonge spelers met veel talent en motivatie om er te komen. Dat is goed."

"Te vroeg voor conclusies"

Op tactisch vlak probeerde Weiler wat uit. "Ik heb nog geen vast systeem en ben nog aan het experimenteren. We zijn amper tien dagen bezig, dat is te vroeg om conclusies te trekken of een balans op te maken. Ik observeer en kijk waar onze kwaliteiten en gebreken liggen."

Wat wel opvalt, is dat Weiler de lat hoog legt. Zowel op training als tijdens de wedstrijd. Volgens Het Nieuwsblad spaart hij tijdens de training niemand en sommige spelers zijn dit niet gewoon en schrikken van deze nieuwe wind die door de club blaast.

"Duidelijk dat versterking nodig is"

Als Weiler aangeeft dat hij nu vooral observeert, is dat ook om na te gaan waar zijn ploeg versterking kan gebruiken. "Als Okaka vertrekt, hebben we een vervanger nodig. We hebben meerdere types gescout en zijn met iemand bezig, maar ik ga geen namen noemen. Ook voor andere posities gaan we met spelers praten." 

Welke posities dit zijn, wil Weiler niet kwijt. "Ik wil de spelers die nu strijden voor een basisplaats niet mentaal destabiliseren. Ze moeten de kans krijgen zich te bewijzen. Maar het is duidelijk dat we versterking nodig hebben. Wat er met Praet gebeurt? Dat beslist het bestuur, maar ik werk graag samen met spelers als hij."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.