Teodorczyk is toekomstinvestering

DINSDAG, 25 OKTOBER 2016, 07:39 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck was gisteren te gast in Extra Time en het was duidelijk, de general manager kwam niet als een geslagen hond naar de uitzending na de prestatie van zijn ploeg tegen Club Brugge. Hij pareerde de kritiek met een kwinkslag en was de critici steeds een stapje voor.

De manager gaf tekst en uitleg bij de afgesprongen transfer van Stefano Okaka, de vormdip van Nicolae Stanciu en de onderhandelingen rond Nicolas Lombaerts.

De transfer van Stefano Okaka naar  Jiangsu Suning sprong deze zomer af en dat is helemaal te wijten aan het gedrag van de Italiaan zelf.

"Hij kwam naar de onderhandelingen in een jeans en met een pet op en ging vervolgens ongeïntresseerd in de zetel zitten. De vertegenwoordigers van  Jiangsu Suning legden hem een deal voor van jaarlijks 5 miljoen euro, opgedeeld in verschillende stukken, waaronder portretrechten, premies en een jaarloon, samengeteld om en bij de 5 miljoen euro. Alleen had Okaka door zijn lakse houding dat niet goed  begrepen en zijn enige reactie naar de voorzitter was, 'dat is toch geen vijf miljoen euro'.  De voorzitter van  Jiangsu Suning had toen al genoeg gezien, hij zei "Discussier nog even over het loon, ik kom straks wel terug", hij wandelde buiten en we hebben hem nooit meer terug gezien."

"Ik ben nog vier dagen samen met Okaka in China gebleven, ondertussen had hij ook wel begrepen wat hij had laten schieten. Maar het was te laat."

Anderlecht gaf eerder al aan dat het de optie van Teodorczyk zal lichten en dat bevestigde ook Herman Van Holsbeeck nog eens.

"De optie van Teodorczyk bedraagt 4,5 miljoen euro, natuurlijk gaan we die lichten. Teodorczyk is een spits die gegeerd is in Duitsland en Engeland. Naast scoren doet hij ook zijn verdedigend werk, dat is zeldzaam."

De aanleiding van de vormdip van Nicolae Stanciu zit volgens Van Holsbeeck tussen de speler zijn oren. Wanneer groeit de Roemeen naar zijn beste niveau toe ?

"Ik hoop zo snel mogelijk, volgens mij zit het probleem vooral tussen zijn oren. Zijn eerste wedstrijden was hij geweldig en nu kan hij opeens geen pass van vijf meter meer geven. Ondertussen krijgt hij ook niet meer zo vaak de bal, omdat zijn ploeggenoten toch al denken dat hij die opnieuw zal verliezen. Maar Stanciu heeft wel een uitstekende mentaliteti, hij weer van zichzelf dat hij niet top is en dat dat aan hemzelf ligt. Hij gaat de fout dan ook niet zoeken bij zijn ploeggenoten en dat is toch opmerkelijk voor een jonge speler de dag van vandaag."

Op de laatste dag van de zomermercato werd duidelijk dat Nicolas Lombaerts niet zou komen. De Russen wijkten niet af van hun vraagprijs van zes miljoen euro.

"De Russen staan ervoor gekend dat ze op de laatste dag hun prijs nog laten zakken, maar dat gebeurde dus niet, net zoals bij Witsel. Op de laatste dag om 15u hadden we door dat ze zouden vasthouden aan hun vraagprijs van zes miljoen euro. Anderlecht is begonnen bij een bod van 2 miljoen euro en is gestopt bij 2,7 miljoen euro. Wat nog steeds veel is voor een speler waarvan je weet dat je er geen winst meer gaat op maken bij een eventuele verdere transfer. Maar in januari proberen we het opnieuw."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.