Dimata, Zulj en Thelin treffen raak (video)

ZONDAG, 14 FEBRUARI 2021, 17:38 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Landry Dimata en Peter Zulj kenden vandaag een topnamiddag. De twee Anderlecht-huurlingen scoorden allebei het winnende doelpunt voor hun club. Dimata deed dat zelfs op het veld van leider Mallorca, waardoor Espanyol nu helemaal in de titelrace zit. Ook Isaac Kiese Thelin scoorde.

Op bezoek bij leider Mallorca mocht Dimata na 63 minuten invallen bij een 1-1-stand. Tien minuten later trapte hij een voorzet vanaf de rechterkant in één keer in doel. Door deze 1-2-zege komt Espanyol nu op twee punten van Mallorca, dat wel leider blijft.

In Turkije was Peter Zulj van goudwaarde voor Göztepe. Vanop de strafschopstip scoorde hij tegen het Basaksehir van de geblesseerde Nacer Chadli de 2-0. De Oostenrijker trapte koel in de linker winkelhaak. Het eerreddende doelpunt van de bezoekers kon niet meer baten.

Ook in Turkije scoorde Kiese Thelin voor Kasimpasa op bezoek bij Galatasaray. Helaas leverde dat geen zege op. Kasimpasa verloor met 2-1.