Mazzu: "We waren beter dan tegen Kortrijk"

MAANDAG, 3 OKTOBER 2022, 15:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Terwijl de supporters na de partij tegen Charleroi een fluitconcert klaar hadden, toonde coach Felice Mazzu zich niet geheel ontevreden over hetgeen zijn spelers lieten zien. "Als we deze match nog honderd keer spelen, moeten we die honderd keer winnen."

Volgens Mazzu creëerde Anderlecht voldoende kansen en gevaarlijke situaties om te scoren en om te winnen. "We misten efficiëntie en dat is frustrerend. Op bepalende momenten maakten we de verkeerde keuzes", zo vertelde hij na afloop op zijn persconferentie. Mazzu stipte aan dat zowel Silva als Esposito geweldige kansen kregen en dat Charleroi-doelman Patris enkele gemaakte doelpunten redde.

"Ik hoop dat jullie mij niet zullen afmaken wanneer ik zeg dat ik mijn spelers vandaag niet veel kan verwijten", vertelde Mazzu. "Ik zag inzet en overgave. De spelers hebben alles gedaan om te winnen. Na het gelijkspel en de zege tegen Kortrijk dacht ik dat we vertrokken waren. In mijn ogen was dit trouwens een betere wedstrijd dan tegen Kortrijk. Maar toen scoorden we vier keer. Vandaag maken we de kansen niet af en blijven we achter met lege handen."

"Basis solide genoeg om op voort te bouwen"

Feit is dat Anderlecht achterblijft met 13 op 30 en al vijf keer verloor in tien duels. Bovendien moeten de zware tegenstanders nog komen. Uiteraard kreeg Mazzu dus ook de vraag of hij vreest voor zijn job. "Tot nu toe was het bestuur altijd positief, we zitten op dezelfde golflengte. Ik besef echter goed genoeg dat de resultaten moeten volgen", aldus de coach. "We krijgen nu enkele moeilijke tegenstanders ,maar de basis is solide genoeg om op voort te bouwen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.