"Al een jaar wrevel tussen Kindermans en Vandenhaute"

MAANDAG, 9 JANUARI 2023, 20:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE In Sjotcast, de maandagse voetbalpodcast van Het Nieuwsblad, komt vandaag ook het meer dan waarschijnlijke ontslag van Jean Kindermans bij Anderlecht aan bod. Chef voetbal Ludo Vandewalle komt daarin met een mogelijke verklaring voor Kindermans' vertrek.

"Er zouden serieuze meningsverschillen zijn tussen het bestuur, en dan mogen we de naam noemen van Wouter Vandenhaute, en Kindermans over de manier van aanpakken. Dat horen we al langer. De eerste keer dat ik dat hoorde, is een jaar geleden", vertelt Kindermans.

"Het is natuurlijk zo, en ik denk dat het daaraan is dat Vandenhaute zich stoort, dat veel van de spelers die doorbreken dan al hun plafond hebben bereikt. Neem bijvoorbeeld Yari Verschaeren. Die brak door op zijn 17, 18 jaar, maar dan bleek die toch ergens een element in zijn karakter te missen, namelijk die winnaarsmentaliteit en er absoluut voor willen gaan. Zo zijn er wel meer spelers. Amuzu kan je daar ook onder zien."

"Als je daar op begint te focussen, zal dat mogelijk de reden zijn om te zeggen 'we moeten onze jeugdopleiding misschien toch wat gaan aanpassen'. Daarover zal dan gediscussieerd worden. Kindermans wijst dan naar jongens als Lukaku en Doku die de opleiding voortbracht, terwijl Vandenhaute dan zal zeggen 'kijk eens naar Amuzu, Verschaeren, Kana Sardella, ... die blijven toch allemaal hangen'. Blijkbaar missen die toch dat extraatje."

Of dat ook met zekerheid de reden is van Kindermans' ontslag, kan Vandewalle niet zeggen. "Als het bestuur toch opmerkingen heeft, dan hoop ik dat we die te horen krijgen als het effectief klopt dat Kindermans moet gaan. Want het blijft een vreemde ingreep."

"Geen idee waar Anderlecht naartoe wil"

Voor podcast-presentator en voetbaljournalist Lars Godeau is een ontslag van Kindermans alvast tekenend voor het huidige Anderlecht: "Het is een symptoom van het beleid dat er nu gevoerd wordt. Ik heb geen idee waar Anderlecht momenteel naartoe wil. Werken ze op de korte termijn of op de lange termijn? Wat is de basis van de huidige filosofie?"



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.