Nieuws met tag "Andere"


 26-04-2024 



 25-04-2024 

Union herpakt zich in play-offs

Union herpakt zich in play-offs

In de Champions play-offs heeft Union zijn eerste punten beet. Het won ruim in Antwerp met 0-3. Hierdoor zit Union weer helemaal in het spoor van Anderlecht en Club Brugge. Union volgt nu op drie punten van Paars-wit, maar met een gelijke stand eindigt het voor Anderlecht. Na de wedstrijd in Cercle moet Anderlecht naar het Dudenpark wat mogelijk een van de sleutelwedstrijden zal worden in de play-offs voor beide clubs. Lees verder »


"Supporters droegen man naar catacomben stadion"

Er zijn meer details bekend om de supporter die tijdens de wedstrijd tegen Cercle Brugge is overleden. Het gaat om een 49-jarige man uit Linter, bij Leuven, die in vak W18 zat. Hij is getrouwd en vader van twee kinderen. Door attent ingrijpen van fans rond hem leek het alsof hij gered kon worden, maar helaas kwam later het droevige nieuws dat hij toch overleden is. Lees verder »


"Score op verjaardag van mijn zus, c'est magique"

Hoe op enkele dagen tijd alles kan verkeren. Zaterdag in Genk nog aan de rust gewisseld, gisteren tegen Cercle beslissend met twee goals. "Ik ben fier om 'man van de match te zijn, maar ben nog gelukkiger met de drie punten", vertelde Theo Leoni na de match. Lees verder »


Supporter Anderlecht vanavond overleden

Supporter Anderlecht vanavond overleden

Erg droevig nieuws viel er te melden na de wedstrijd tegen Cercle Brugge. Een supporter van Anderlecht was tijdens de wedstrijd onwel geworden en moest ter plaatse worden gereanimeerd op de hoofdtribune. Later overleed de man alsnog in het ziekenhuis en dat nieuws hoorden de spelers en staf pas na de wedstrijd. Brian Riemer sprak achteraf van een trieste avond en dat de gedachten van ploeg bij de familie van de overleden supporter zijn. Lees verder »



 24-04-2024 

Talentendag georganiseerd door RSCA Futsal

Talentendag georganiseerd door RSCA Futsal

RSC Anderlecht Futsal organiseert twee dagen van selectie voor jongens die geboren zijn tussen 2008 en 2018. De inschrijvingen zijn geopend voor spelers die willen deelnemen aan deze evenementen. De data voor de selectiedagen zijn vastgesteld op zaterdag 27 april en zaterdag 18 mei, beide om 17.00 uur. De locatie voor deze gebeurtenissen is de Alfasun Indoor Arena in Roosdaal. Lees verder »




 23-04-2024 

Raadkamer stuurt oud-bestuurders naar rechtbank

Raadkamer stuurt oud-bestuurders naar rechtbank

De raadkamer heeft beslist om Herman Van Holsbeeck en Jo Van Biesbroeck door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Het duo moet zich verantwoorden voor gesjoemel bij de verkoop van Anderlecht. Roger Vanden Stock en enkele anderen worden niet doorverwezen. Lees verder »


RSCA verkrijgt zijn licentie

RSCA verkrijgt zijn licentie

RSC Anderlecht heeft zijn licentie verkregen, maar zal maandelijks worden gecontroleerd door de licentiecommissie. De club heeft ook een Europese licentie gekregen voor het komende seizoen. Om aan de eisen te voldoen, moet Anderlecht maandelijks documenten verstrekken over salarisbetalingen, financiële situatie, wijzigingen in de rekening-courant en fondsen van de eigenaar. Er zal ook een overzicht van de loonmassa en budgetupdates worden verstrekt, en transfers zullen worden gecontroleerd. Lees verder »


Wordt het oud-Anderlechtbestuur veroordeeld?

Wordt het oud-Anderlechtbestuur veroordeeld?

De Brusselse raadkamer zal later vandaag een uitspraak doen in het dossier met betrekking tot vermeend gesjoemel bij de verkoop van voetbalclub RSC Anderlecht. Het federaal parket heeft zestien verdachten aangeklaagd, waaronder elf natuurlijke personen en vijf vennootschappen. Het gaat eveneens om verschillende misdrijven, namelijk oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen, private corruptie, schending van het beroepsgeheim en misbruik van vertrouwen. Lees verder »



 22-04-2024 

Slechts waarschuwing voor Riemer

Slechts waarschuwing voor Riemer

Brian Riemer heeft geluk: het Bondsparket legt hem geen straf op voor de uitspraken die hij zaterdag deed over scheidsrechter Jonathan Lardot. Wel krijgt hij een officiële waarschuwing. Lees verder »


Futsal bekerfinale: Charleroi - RSCA Futsal (VIDEO)

Futsal bekerfinale: Charleroi - RSCA Futsal (VIDEO)

Het RSCA Futsal-team heeft afgelopen zaterdag in Gent laten zien dat ze nog steeds de beste zijn in België. Met Steven Dillien als topscorer, wist Anderlecht zijn zevende Belgische beker te winnen door Charleroi met maar liefst 1-8 te verslaan. Het team heeft opnieuw bewezen dat ze een klasse apart zijn en hun dominantie in het Belgische futsal blijft groeien. Lees verder »


Parket analyseert verklaringen van Riemer

Parket analyseert verklaringen van Riemer

Na de verhitte persconferentie na de wedstrijd tegen Racing Genk, gaat het parket van de voetbalbond de uitspraken van de Anderlecht-coach evalueren. Riemer uitte zijn ongeloof over een toegekende strafschop aan Genk en bekritiseerde scheidsrechter Lardot. Hij noemde het een "ramp voor de competitie" en benadrukte dat het nooit een strafschop was. Het is afwachten of Riemer verantwoording moet afleggen voor zijn uitspraken, gezien eerdere straffen voor Hein Vanhaezebrouck en Alexander Blessin wegens kritiek op de arbitrage. Lees verder »


Overzicht van uitgeleende spelers

Overzicht van uitgeleende spelers

De uitgeleende spelers van RSC Anderlecht hebben afgelopen weekend wisselende resultaten behaald in hun respectievelijke competities. Marco Kana bleef op de bank tijdens de wedstrijd van Kortrijk tegen RWDM, waar zijn team met 2-4 verloor en nu onderaan staat in de ranglijst. Ishaq Abdulrazak kwam als invaller het veld op tijdens de wedstrijd van BK Häcken tegen Hammarby, waar zijn team met 2-1 won en nu op de zesde plaats staat. Lees verder »



 21-04-2024 

Anderlecht blijft leider

Anderlecht blijft leider

Ook na vier speeldagen in de play-offs blijft Anderlecht leider. Paars-wit verloor gisteren dan wel, maar eerste achtervolger Union verloor voor de vierde maal op rij, dit keer tegen Club Brugge (1-2). Club wordt nu tweede met twee punten minder dan Anderlecht. Union volgt op drie stuks en Genk telt vier punten minder. Lees verder »




 19-04-2024 

Finale van de Belgische beker voor RSCA Futsal

Finale van de Belgische beker voor RSCA Futsal

Sporting Anderlecht heeft de kans om zijn eerste trofee van 2024 te behalen. Op zaterdag 20 april om 18 uur moet RSCA Futsal daarvoor FT Charleroi verslaan in de finale van de Belgische beker. De wedstrijd zal plaatsvinden in het Tolhuis in Gent. Lees verder »



 18-04-2024 

Bijeenkomst rond hervorming van de competitie

Bijeenkomst rond hervorming van de competitie

De Belgische competitie zou binnenkort een nieuw format kunnen krijgen. De clubs hebben zich verzameld in drie werkgroepen en hebben vandaag in het hoofdkantoor van de Pro League over deze kwestie gesproken. In een ideale wereld zouden ze het voor de zomer eens moeten worden. Voor de middag kwamen Anderlecht, Club Brugge, Gent, Genk en Antwerp bijeen. Lees verder »


Anderlecht meeste Belgische spelers in de basis

Anderlecht meeste Belgische spelers in de basis

Anderlecht heeft momenteel het hoogste gemiddeld aantal Belgen in de basis, met 6,3. Met Debast, Vertonghen, Sardella, Stroeykens, Hazard (of Verschaeren of Amuzu) en Rits haalt het ook een hoog aantal zelf opgeleide Belgische spelers. Het doet daarmee lichtjes beter dan KV Mechelen (6,0). OH Leuven volgt op de derde plek met 5 spelers. Lees verder »



 17-04-2024 

Anderlecht verliest proces tegen Humo-journalist

Anderlecht verliest proces tegen Humo-journalist

De rechtbank heeft de eis tot schadevergoeding van Anderlecht tegen journalist Jan Hauspie afgewezen. Hauspie publiceerde vorig jaar in Humo twee artikels waar Anderlecht en voorzitter Wouter Vandenhaute (foto) erg slecht uitkwamen. De rechtbank vond dat paars-wit zijn eis bijzonder slecht onderbouwd had. Lees verder »



 16-04-2024 

Signeersessie in de fanshop op woensdag

Signeersessie in de fanshop op woensdag

Op woensdag 17 april 2024 wordt er een signeersessie voorzien met Mats Rits, Killian Sardella en Zeno Debast in de fanshop van Anderlecht. De drie spelers zullen aanwezig zijn om 15:30 uur, dus wees op tijd als u handtekeningen wil bemachtigen en foto's wil maken. De fanshop opent om 10:00 uur de deuren. Let op dat de parkeerplaats tegenover de winkel niet toegankelijk zal zijn. Er wordt eveneens 20% korting gegeven op alle Joma artikelen van dit seizoen. Lees verder »


Cosgrave komt de staff versterken

Cosgrave komt de staff versterken

Anderlecht heeft David Cosgrave aangesteld als nieuwe Performance Director, met als hoofddoel het verbeteren van de fysieke parameters en het voorkomen van blessures binnen de club. Cosgrave, een ervaren professional met een achtergrond bij vooraanstaande clubs zoals Liverpool en Tottenham, zal de strategische leiding nemen van zowel de medische als de fysieke afdeling van Anderlecht. Lees verder »


Ishaq Abdulrazak wint met Häcken

Ishaq Abdulrazak wint met Häcken

Ishaq Abdulrazak zat als reserve op de bank tijdens de wedstrijd van BK Häcken tegen Brommapojkarna, waarbij zijn team met 4-3 won. Op dit moment staat Häcken op de negende plaats in het kampioenschap. Lees verder »


Verjaardag RSCA in eerste klasse

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Het is vandaag exact 103 jaar geleden dat Anderlecht voor het eerst in eerste klasse verscheen! Ondertussen is paarswit uitgegroeid tot de meest succesvolle club van België en tot een Europese grootheid... Lees verder »


 15-04-2024 

Overzicht van uitgeleende spelers

Overzicht van uitgeleende spelers

Marco Kana speelde 73 minuten in de wedstrijd van Kortrijk tegen Charleroi, waarbij zijn team uiteindelijk werd verslagen in blessuretijd met 1-2. Kortrijk blijft op de laatste plaats staan, wat degradatie betekent. Alexis Flips kwam in de 82e minuut in actie tijdens de wedstrijd van Ankaragücü tegen Gaziantep. Zijn team won deze wedstrijd met 3-1 en staat op de dertiende plaats in het klassement. Lees verder »


Olsson aan de beterhand

Olsson aan de beterhand

Kristoffer Olsson, ex-Anderlecht,  kreeg te maken met bloedstolsels in de hersenen die hebben geleid tot verlies van spraak en motorische functies. De middenvelder lag een tijd lang in coma, maar kan nu weer praten en bewegen. De artsen zijn tevreden met zijn vooruitgang, al is er nog veel werk te doen op cognitief gebied. Lees verder »


 14-04-2024 

Toestand Olsson is verbeterd

Toestand Olsson is verbeterd

De toestand van ex-Anderlechtspeler Kristoffer Olsson is verbeterd. De Zweed werd een tijdje geleden getroffen door een vreemde hersenaandoening en het duurde een tijdje alvorens men kon achterhalen wat er aan de hand was. Olsson werd getroffen door bloedproppen in de hersenen, maar ondertussen kan hij weer praten en zelfstandig bewegen. Lees verder »


 13-04-2024 

RSCA Futsal biedt Edu een nieuw contract aan

RSCA Futsal biedt Edu een nieuw contract aan

Eduardo Mello Borges heeft zijn contract bij Anderlecht verlengd tot juni 2026. Hij is van Braziliaanse afkomst, maar is genaturaliseerd tot Azerbeidzjaans. In 2020 kwam hij bij Halle-Gooik terecht, dat in juni 2022 voor de laatste keer kampioen van België werd onder die naam. Daarna begon hij zijn avontuur in het paars en wit. Lees verder »


Stadsdichter schrijft gedicht voor Brusselse derby

Stadsdichter schrijft gedicht voor Brusselse derby

Lisette Ma Neza, sinds januari de eerste stadsdichter van Brussel, heeft naar aanloop van de derby van morgen een gedicht geschreven voor Anderlecht. "Lisette exploreert tijdens de Champions' Play-Offs de wereld van paars-wit. Ze probeert ze het sentiment voor elke wedstrijd in woorden te gieten in een reeks gedichten", zo klinkt het. Lees verder »


 11-04-2024 

Anderlecht zoekt een nieuwe shirtsponsor

Anderlecht zoekt een nieuwe shirtsponsor

Tijdens de laatste FancCouncil bij Anderlecht heeft CEO Non Sports Kenneth Bornauw aan de supporters aangekondigd dat RSC Anderlecht op zoek is naar een nieuwe hoofdsponsor die vanaf volgend seizoen op de shirts zal staan. Het huidige sponsorschap van Candriam en DVV loopt af in juni 2024. Door het toekomstige verbod op gokreclame is de markt echter beperkt. Lees verder »


 02-04-2024 

Anderlecht ontloopt (voorlopig?) aan straf

Anderlecht ontloopt (voorlopig?) aan straf

De wedstrijd die Anderlecht achter gesloten zou moeten spelen naar aanleiding van de rellen tijdens de bekerwedstrijd thuis tegen Standard, zal in elk geval niet meer voor dit seizoen zijn. Anderlecht ging in beroep en dat beroep wordt pas behandeld op 21 mei, twee dagen na de laatste thuismatch van Paars-wit tegen Club Brugge. Lees verder »


Schmeichel gaat door tot de laatste supporter

Schmeichel gaat door tot de laatste supporter

Veel kinderen gisteren op de open training van RSC Anderlecht. De Mauve Ketjes zagen er ook de paashaas die eitjes uitdeelde en een ballonnenblazer. Maar het hoogtepunt was natuurlijk de signeersessie na de training waar ze ook met hun helden op de foto konden. Lees verder »


 01-04-2024 

 31-03-2024 



 29-03-2024 

 28-03-2024 

EK kan Anderlecht miljoen euro opleveren

EK kan Anderlecht miljoen euro opleveren

Ook komende zomer krijgen de clubs een vergoeding wanneer hun spelers deelnemen aan het EK. Zonder ongelukken zullen er in Duitsland straks zes spelers van Anderlecht van de partij zijn. Het Laatste Nieuws berekende dat dit paars-wit al zeker 939.600 euro zal opleveren. Lees verder »


 27-03-2024 

Maandag open training

Maandag open training

Komende maandag, op 1 april, kunnen Anderlecht-supporters nog eens een training van hun favoriete club bijwonen. Tijdens de vergadering van de Fan Council dinsdagavond werd dat nieuws meegedeeld. De traning zal plaatsvinden in het Lotto Park en start om 11 uur. Lees verder »



 26-03-2024 

Vertonghen en Debast centraal op Wembley

Vertonghen en Debast centraal op Wembley

In de oefenwedstrijd tegen Engeland startte het duel Jan Vertonghen en Zeno Debast centraal achteraan bij de Rode Duivels. Vertonghen speelde de hele wedstrijd, Debast werd in het slot (83') vervangen door ex-Anderlechtspeler Faes. De wedstrijd eindigde op 2-2 door een gelijkmaker van Bellingham in de laatste minuut van de extra tijd. Tielemans maakte de twee Belgische doelpunten. Lees verder »



 24-03-2024 

Schmeichel pakt 100ste cap voor Denemarken

Schmeichel pakt 100ste cap voor Denemarken

Net als België en Ierland hielden Denemarken en Zwitserland het op een scoorloos gelijkspel in een oefenwedstrijd. Voor Kasper Schmeichel was het wel een belangrijke wedstrijd, want de Anderlechtdoelman stond voor de honderdste keer onder de lat bij Denemarken. Ook Thomas Delaney stond aan de aftrap. Hij werd op het uur vervangen. Kasper Dolberg viel in de 83ste minuut in voor Højlund. Lees verder »


 21-03-2024 

Anderlecht en Zulte Waregem spelen gelijk

Anderlecht en Zulte Waregem spelen gelijk

In een oefenwedstrijd heeft Anderlecht vanmiddag 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Zulte Waregem. Bij Anderlecht speelden veel spelers die vorig weekend geen volledige match speelden in combinatie met spelers van de Futures. In de tweede helft maakten Amuzu en Ashimeru, die allebei langduring out waren, hun terugkeer.  Lees verder »


PO-abonnementen in enkele uren uitverkocht

PO-abonnementen in enkele uren uitverkocht

Wie nog hoopt om een Play-off abonnement te scoren bij RSC Anderlecht, is eraan voor de moeite. Gisteren om 10u ging de verkoop van start en de Mauve+ leden twijfelden niet en kochten massaal de play-off packs voor de vijf resterende wedstrijden. Er zal dus geen vrije verkoop meer zijn, wel zijn er nog enkele gewone tickets beschikbaar.  Lees verder »


 05-10-2020 

Prono opnieuw gestart

Prono opnieuw gestart

De lotingen van de Europese wedstrijden hebben inmiddels plaatsgevonden, jammer genoeg andermaal zonder Anderlecht. Dit betekent eveneens dat onze jaarlijkse prono opnieuw gestart is. Zoals steeds, vallen er ook dit jaar leuke prijzen te winnen. Deelnemen is gratis en kan na inloggen. De eerste ronde moet voor 20 oktober worden ingediend. Succes! Lees verder »