Amuzu gaat voor Ghana voetballen

DINSDAG, 10 JANUARI 2023, 21:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Francis Amuzu is niet langer beschikbaar voor de Rode Duivels, maar zal voor Ghana gaan voetballen. De winger van Anderlecht vroeg de FIFA toelating om van nationale ploeg te wisselen en heeft het nieuws gekregen dat zijn aanvraag goedgekeurd is. Dat meldt het Ghanse 3Sports.

Amuzu is geboren in Ghana uit Ghanese ouders, maar verhuisde al erg jong naar België omdat zijn vader hier profvoetballer was bij Standard en KV Mechelen. Hij groeide op in Mechelen en speelde voor de Belgische U19 en U21 in totaal 21 wedstrijden. In september 2021 werd hij ook opgeroepen door Roberto Martinez voor de A-ploeg, maar tegen Wales en Nederland kwam hij toen niet in actie. Amuzu zat ook in de voorselectie van 55 spelers de Roberto Martinez had samengsteld voor het WK.

Maar Amuzu zal dus nooit Rode Duivel worden, meldt 3Sports. In zijn verzoek aan de FIFA schreef Amuzu dat hij het 'als een verplichting beschouwt om te spelen voor zijn moederland aangezien zijn beide ouders Ghanezen zijn'. Volgens 3Sports zou Majeed Ashimeru een belangrijke rol gespeeld hebben in de beslissing van Amuzu.

Naar alle verwachting zal Amuzu in maart debuteren voor Ghana.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.