Angulo schiet RSCA Futures naar Promotion Play-offs (video)

ZATERDAG, 11 FEBRUARI 2023, 22:39 - Garrincha

WEDSTRIJDEN De RSCA Futures hebben zich na een thriller geplaatst voor de Promotion Play-offs. De paars-witte U23 won met 2-3 bij Deinze. De Futures wippen zo over Lommel naar de zesde plaats. Nilson Angulo (foto) zorgde voor het beslissende doelpunt.

Tegen een erg potig Deinze kwamen de RSCA Futures na een kwartier op achterstand. Angulo gaf Schuerans te veel ruimte en die profiteerde om de 1-0 te scoren. Anderlecht eigende zich nadien het balbezit toe, maar de afweergordel van Deinze hield stand.

Na de pauze kwam de thuisploeg al snel met tien man te staan. Coach Gillet reageerde met een dubbele wissel en die was succesvol. Invaller De Wilde stond amper twee minuten tussen de lijnen toen hij de gelijkmaker scoorde. Niet veel later kwam Anderlecht zelfs op voorsprong. Topschutter Stassin scoorde zijn veertiende van het seizoen.

Anderlecht leek op weg naar een verdiende overwinning en de Promotion Play-offs, tot Schrijvers de bordjes opnieuw gelijk in. Nog vijftien minuten nagelbijten. Vijf minuten voor tijd zorgde Angulo voor de bevrijding door van buiten de zestien in doel te schieten.

In de absolute slotfase was het nog even tien tegen tien toen invaller Hubert de strijd moest staken met een blessure. Scheidsrechter Vermeiren liet maar liefst zes minuten toegevoegde tijd spelen.

Score: 2-3
Goal(s): 13' Schuermans (1-0), 63' De Wilde (1-1), 66' Stassin (1-2), 76' Schryvers (2-2), 86' Angulo

Deinze:Miras, Almenara, Schuermans, Prychynenko, Vansteenkiste (89' Balaj), De Ridder (70' Fraser), Hendrickx, Staelens (89' Carcela), Van Landschoot, Dansoko, De Belder (55' Schryvers)
RSCA Futures:Vanhoutte, Ishaq, Lissens, Engwanda, N'Diaye (61' Masscho), Sadiki (82' Lapage), Leoni (72' Hubert), Bellmann (61' De Wilde, Camara (82' Michez), Angulo, Stassin

Geel: 18' Almenara, 45' Schuermans, 52' Dansoko, 68' De ridder, 73' Masscho
Rood: 53' Almenara

Scheidsrechter: Ken Vermeiren
Stadion: Dakota Arena