Legear zet punt achter carrière

DONDERDAG, 4 MEI 2023, 22:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Jonathan Legear stopt eind dit seizoen met voetballen. De intussen 36-jarige flankaanvaller speelt momenteel nog bij Visé in de eerste amateurklasse. Zijn grootste successen kende hij bij Anderlecht, de club waar hij doorbrak.

Legear ruilde in 2003 Standard voor Anderlecht. Een jaar later haalde Hugo Broos hem bij de A-kern en debuteerde hij op 17-jarige leeftijd in het eerste elftal. Een debuut dat hij meteen opluisterde met een doelpunt. 

Legear bleef tot januari 2011 voor Anderlecht voetballen. Hij werd drie keer landskampioen, won één Beker van België en zegevierde drie keer in de Supercup. In 2010 speelde hij zijn enige twee interlands.

Na Anderlecht ging het snel bergaf met de carrière van de Luikenaar. Hij voetbalde nog voor Terek Grozny, KV Mechelen, Olympiakos, Blackpool, Standard, STVV, Adana Demirspor en sinds januari 2020 voor Visé.

Bij die laatste club speelde hij dit seizoen 21 wedstrijden en daarin scoorde hij vier keer. 

Afscheidswedstrijd

Op donderdag 18 mei (Hemelvaart) organiseert Visé een afscheidswedstrijd voor Legear. Visé zal het opnemen tegen 'FC Legear'. Bij dit gelegenheidsteam zullen onder meer Logan Bailly, Marc Wilmots, Jelle Van Damme, Rénaud Emond, Guillaume Gillet, Luigi Pieroni en Alessandro Cordaro meespelen. 

De wedstrijd start om 16 uur en de toegang is gratis. Plaats van het gebeuren: het stade de la Cité de l'Oie in Visé.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.