Anderlecht wint ruim van FCSB

ZATERDAG, 1 JULI 2023, 15:44 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd winnend afgesloten met ruime cijfers. Het won met 5-2 van FCSB (Steua Boekarest) in Tienray (nabij Venlo). In het totaal werd er tweemaal 60 minuten gespeeld. Anderlecht maakte het verschil in de tweede 60 minuten.

Anderlecht, dat FCSB vorig seizoen nog ontmoette in de Conference League, kwam voor het kwartier op achterstand na een goal van Coman. Een voorzet van Raman belandde daarna verrassend voorbij de Roemeense doelman op het kwartier. Nadat Stroeykens te slap besloot, klommen de Roemenen weer op voorsprong via een bal die voorbij iedereen, inclusief Van Crombrugge, in doel dwarrelde. Uiteindelijk kon Raman opnieuw scoren en de 2-2 stand op het bord brengen na 60 minuten.

In de tweede wedstrijd had Anderlecht ruim overwicht. Dreyer raakte de paal en na een blessure werd Stassin vervangen door Masscho. Na pogingen van Arnstad en Dreyer konden de twee Scandinaven daarna toch de score opdrijven. Dreyer rondde een lage voorzet af en Arnstad maakte er 4-2 van. In de absolute slotfase werd Sardella mooi diep gestuurd door Dreyer waaruit de 5-2 viel.

Mooie score, maar het tweede team van de Roemenen stelde erg weinig voor.

Score: 5-2
Doelpunten: 14' Coman (0-1), 17' Raman (1-1), 39' Compagno (1-2), 58' Raman (2-2), 106' Dreyer (3-2), 118' Arnstad (4-2) & 120' Sardella (5-2)

Anderlecht eerste 60 minuten: Van Crombrugge, N'Diaye, Delcroix, Baouf, Engwanda, Kana, Ashimeru (45' Diawara), Stroeykens, Amuzu, Monticelli, Raman

Anderlecht tweede 60 minuten: Coosemans, Sadiki, Lapage, Lissens, Sardella, Diawara, Leoni, Arnstad, Angulo, Dreyer, Stassin (84' Masscho)

Bron: © Eigen redactie