RSCA Futures gelijk in oefenduel tegen Mons

WOENSDAG, 2 AUGUSTUS 2023, 22:27 - Garrincha

WEDSTRIJDEN - 1B De RSCA Futures hebben vanavond 1-1 gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd tegen RAEC Mons. Deze wedstrijd, pas laat toegevoegd aan het programma, gaf coach Martijn Reedijk de kans om bepaalde jongens extra aan het werk te zien.

In vergelijking met de oefenwedstrijd van zaterdag tegen FC Eindhoven begon Anderlecht met tien nieuwe spelers. Enkel de 17-jarige Anas Tajaouart, erg vaak gebruikt deze voorbereiding, stond voor de tweede keer op rij aan de aftrap. Centraal achterin was er een basisplaats voor de amper 15-jarige Nunzio Engwanda.

Op een slecht bespeelbaar veld speelden de Futures een moeizame eerste helft. Ze waren amper gevaarlijk. Op het halfuur scoorde Mons, dat eigenlijk niet veel beter voetbalde dan Anderlecht.

Na de rust ging het beter, al speelden de Futures nog niet het voetbal dat we van hen mogen verwachten. Nassim Azaouzi trof de paal en via Amadou Diallo kwamen de Futures dicht bij een doelpunt. Het was uiteindelijk Antoine Colassin (foto) die de gelijkmaker scoorde op assist van Mo Bouchouari.