Vertonghen: "Had niet mogen gebeuren"

MAANDAG, 4 SEPTEMBER 2023, 12:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Via sociale media heeft Jan Vertonghen gereageerd op het akkefietje dat hij gisteren had met Dimitri De Condé na afloop van de wedstrijd tegen Genk. De verdediger geeft toe zelf ook fouten gemaakt te hebben. Inmiddels sprak hij met De Condé en is alles bijgelegd. Dat bevestigt ook die laatste.

"Er zijn veel zaken gebeurd in de emotie gisteren tijdens en na de wedstrijd die niet hadden moeten gebeuren, ook langs mijn kant. Ik heb Dimitri De Condé gesproken. De kous is af", schrijft Vertonghen. Ook voor De Condé is de zaak gesloten. "Er is een gesprek geweest, als volwassen mensen”, laat hij vandaag weten. “De plooien zijn gladgestreken. Zand erover.”

"Schande voor Belgisch voetbal"

De Condé zelf gaf gisterenavond bij Het Belang van Limburg al wat uitleg. De Condé was na de wedstrijd naar beneden gekomen om Vertonghen aan te spreken. "Ik heb hem gezegd dat ik het niet begrijp dat hij met zijn ervaring en zijn leeftijd dit soort fratsen nodig heeft", aldus de Genkse Head of Sports. 

De Condé verweet Vertonghen matennaaierij. "Daar kan ik niet tegen", aldus De Condé. " Vertonghen lachte me uit en gaf me daarna een stevige duw. Dat pik ik niet."

Het Nieuwsblad vernam van getuigen dat bestuursleden van Genk al tijdens de rust Vertonghen belaagden. Ook na de partij deden ze dat. Zo riep er iemand "Je bent een schande voor het Belgisch voetbal".

In de kleedkamer wilde Vertonghen de plooien weer gladstrijken. Er volgde een nieuw gesprek waarbij de Anderlecht-aanvoerder zich excuseerde. De man die Vertonghen had toegeroepen dat hij een schande voor het Belgisch voetbal was, weigerde echter zich te verontschuldigen.

Sanctie van bondsparket?

In zijn rapport na de wedstrijd maakte scheidsrechter Bram Van Driessche melding van het incident. Mogelijk komt er dus nog een staartje aan voor beide betrokkenen. Het bondsparket heeft nu zeven dagen de tijd om hierover te beslissen. Een boete en schorsing behoren tot de mogelijkheden.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.