Futures geven goede voorbeeld met ruime zege (video)

ZATERDAG, 21 OKTOBER 2023, 20:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN De RSCA Futures hebben vandaag hun tweede overwinning op rij geboekt. Tegen SL16 FC, de U23 van Standard, werd het 3-0. Ismael Baouf, Luca Monticelli en Robbie Ure (foto) scoorden. Met 12 punten nesten de Futures zich nu in de middenmoot.

Met Coosemans en Ashimeru begonnen twee ervaren spelers aan de partij. Die laatste deed 45 minuten ritme op na twee maanden blessureleed. Van Lissens en Colassin geen spoor.

De Futures klommen al snel op voorsprong via Baouf. Na een afgemeten vrije trap van Bouchouari klom hij het hoogst en de verdediger kopte de 1-0 onhoudbaar tegen de touwen. Zijn eerst doelpunt als profvoetballer. Amper zeven minuten later lukte ook Monticelli zijn eerste treffer als prof. Hij zette zo een vroege 2-0 op het bord. Doelman Epolo redde eerst nog het schot van Ure, maar Monticelli stond op de goede plaats om de rebound binnen te duwen.

Met amper drie punten stonden de U23 van Standard al laatste en een domme rode kaart aan het begin van de tweede helft maakte de opdracht nog moeilijker. Mawete kwam te laat bij Degreef en kreeg zijn tweede geel. Wat later maakte de schot Ure, met zijn tweede treffer in evenveel basisplaatsen, de wedstrijd helemaal dood.

Een mooie zege voor de Anderlecht-jongeren tegen Standard. Morgen is het aan de grote jongens. Wij tekenen voor het zelfde resultaat.

Score: 3-0
Goal(s): 5' Baouf (1-0), 12' Monticelli (2-0), 55' Ure (3-0)

RSCA Futures:Cooseman, Bouchouari (72' Masscho), Baouf (52' Montegnies), Lapage, Moutha-Sebtaoui, A. Engwanda (72' Vergeylen), Degreef (85' Mendel), Ashimeru (46' N. Engwanda), Ure, Monticelli, Angulo
SL16 FC:Epolo, Lawrence (83' Tory), Noubi, Hautekiet, Paulo da Silva (73' Makembo), Ghalidi, Mawete, Ruvalcaba (73' Dierckx), Dodeigne (46' Diaw), Berberi (46' Sahabo), Benjdida

Geel: 29' Baouf, 34' Ruvalcaba, 37' Degreef, 45+1' Mawete, 51' A. Engwanda, 51' Sabaho, 67' Diaw, 90' Noubi
Rood: 47' Mawete (2 x geel)

Scheidsrechter: Klass Clerckx
Stadion: Lotto Park

 







Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.