Anderlecht bekert voort na 2-0 zege

DONDERDAG, 7 DECEMBER 2023, 22:54 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 2-0 gewonnen tegen Standard in de Croku Cup. De wedstrijd werd op het einde even stopgezet door ongeregeldheden in het vak van Standardsupporters. Standard speelde goed mee voor rust, maar Stroeykens trapte erg knap de 1-0 in doel. Na rust verdedigde Standard slordig uit, waardoor Dreyer in stelling werd gebracht. De Deen aarzelde niet en scoorde de 2-0. Standard raakte de paal, maar na een rode kaart voor Price was het vet helemaal van de soep voor de Rouches. In het slot volgde dan nog een onsmakelijke apotheose toen de supporters van Standard met stoelen begonnen te gooien.

In een evenwichtige eerste helft startte Standard met de meeste overtuiging. Dupé moest snel ingrijpen na een kleine misrekening van Vertonghen. Toch kreeg Anderlecht de eerste echte kans via Dreyer, maar de Deen zijn lob was slecht gericht. In minuut 20 werd het spannend toen Dupé bijna balverlies leed bij het uitvoetballen. Anderlecht kwam moeilijk in zijn spel en leed veel balverlies. Standard dreigde nogmaals via Kanga na balverlies van Rits. Vertonghen en Dupé stonden echter paraat.

Ondanks het amper kansen kreeg, klom Paars-wit in minuut 31 op voorsprong. De defensie van Standard aarzelde op een lange bal van Sardella die Stroeykens bereikte. Stroeykens kreeg alle tijd om te trappen en deed dat met brio zodat de 1-0 knap tegen de netten vloog. Daarna werd ook Dreyer nog eens gelanceerd maar de Deen moest het afleggen tegen twee verdedigers. In de slotfase kwam Standard opzetten. O'Neill trapte een halve meter naast in de extra tijd.

Na rust kopte Delaney in minuut 51 een grote kans over doel. Meteen daarna voetbalde Fossey slordig uit waardoor Dolberg Dryer vond. De Deen laat zo'n kansen tegenwoordig zelden liggen en Paars-wit verdubbelde de voorsprong. Standard reageerde via corners en kwam dichtbij de tegentreffer via Kawabe die met een hard schot de paal raakte. Even later werden de ambities van Standard serieus gefnuikt toen Price werd uitgesloten. Een strenge beslissing, want hij raakte N'Diaye weliswaar hoog op het scheenbeen, maar het contact leek niet zeer hard te zijn. Een VAR had dit vermoedelijk omgezet in geel.

Daarna ging Anderlecht over op wandel- en controlevoetbal waardoor er nog weinig te beleven viel. De supporters van Standard dachten daar anders over en begonnen de lager gelegen vakken te belegeren met tal van stoelen uit de tribune. Dit resulteerde uiteraard uiteraard in een kat-en-muisspel met de supporters van Anderlecht. In minuut 87' beslistte Van Driessche terecht om de wedstrijd stil te leggen. Een zoveelste incident in de laatste jaren tussen de 'supporters' van beide clubs. Na een relatief korte pauze werd de wedstrijd hervat. In de laatste minuten viel N'Diaye nog uit met een (lichte?) blessure, redde Dupé de laatste kans van Standard en kreeg Vanheusden geel voor een te late tackle op De Greef.

Zo bekert Anderlecht relatief eenvoudig verder, ook al haalde het niet zijn allerbeste niveau. Benieuwd welke gevolgen de incidenten op het einde van de wedstrijd zullen hebben op de wedstrijd van zondag. Dan speelt Anderlecht namelijk opnieuw tegen Standard.