Genk: "Overtuigd van vergissing tegen spelregels"

DONDERDAG, 4 JANUARI 2024, 20:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Morgen om 12 uur behandelt het Referee Department de zaak rond het inloopincident tijdens Anderlecht - Genk. De Limburgse club is stellig en rekent op het herspelen van de wedstrijd. "Op basis van wat onze juristen gezien hebben, zijn we ervan overtuigd dat het gaat om een vergissing omtrent de spelregels", zo meldt Racing Genk vandaag.

Anderlecht zelf wil voorlopig niet reageren.

Behalve Anderlecht en Racing Genk zullen morgen ook scheidsrechter Nathan Verboomen, VAR Jan Boterberg, assistent-VAR Arthur Denil en assistent-scheidsrechter Ruben Wyns hun verhaal komen doen. Genk had gevraagd om de zitting openbaar te maken, maar daar is het Referee Department niet in gevolgd.

Het Referee Department zal na de zitting morgen een advies formuleren en dat bezorgen aan de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal. Dat laatste orgaan moet daarna een antwoord formuleren op twee vragen: Vergisten de scheidsrechters en de VAR zich en zondigden ze zo tegen het voetbalreglement? En: Had die mogelijke vergissing ook invloed op het wedstrijdverloop?

Als het antwoord op beide vragen ja is, kan de Disciplinaire Raad beslissen om de wedstrijd te laten herspelen. Een uitspraak kan evenwel enkele weken op zich laten wachten. Beroep tegen de uitspraak is enkel mogelijk bij het BAS.

Bron: Het Laatste Nieuws
Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.