Bouchouari een optie als linksback?

DINSDAG, 16 JANUARI 2024, 21:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Wat als Brian Riemer tegen Union kiest voor Ludwig Augustinsson als centrale verdediger? Dan viert Mo Bouchouari mogelijk zijn debuut bij het A-elftal van Anderlecht. De 23-jarige Antwerpenaar is van nature een rechtsback, maar Riemer heeft er geen bezwaar tegen om hem ook links achteraan te bezigen.

"Herinner je nog toen ik hier begon? Toen speelden we soms met twee rechtsvoetigen op rechts- en linksback en dat werkte", verwees Riemer vanmiddag op zijn persconferentie naar zijn beslissing om Killian Sardella vaak linksback te zetten. 

"Soms kan het beter zijn om met een rechtsvoetige linksback te spelen dan om een centrale verdediger tegen zijn voet te laten spelen. Dat geeft meer problemen in de opbouw", aldus Riemer.

Op stage in Tunesië wist Bouchouari alleszins te overtuigen. "Hij deed het goed op de stage. Ik was wat verrast, want ik kende hem eerlijk gezegd niet. Toen ik aankwam, was hij uitgeleend. Hij heeft me in een erg positieve manier verrast."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.